Στην ενημέρωση «επενδύει» η Περιφέρεια για την οδική ασφάλεια

2 Min Read

Ημερίδες σε όλες τις περιφερειακές ενότητες με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Έμφαση στην οδική ασφάλεια με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα αυτά, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με ενημερωτικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας. Η αρχή γίνεται σήμερα στην στα Γρεβενά και θα ακολουθήσει η Κοζάνη (αύριο στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού), η Καστοριά την Παρασκευή στο Κέντρο Περιβάλλοντος και η Φλώρινα την Τρίτη 30 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο.  

Στις ημερίδες θα παρουσιαστεί και η διαδικτυακή εφαρμογή «ασφαλής πολίτης», με την οποία οι πολίτες μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες και να στέλνουν αναφορές σχετικά με την υποδομή και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Επίσης θα παρουσιαστεί και η πιλοτική δράση για την ανίχνευση και τον εντοπισμό άγριων ζώων (αγριογούρουνων και αρκούδων) με χρήση θερμικής κάμερας και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Στόχος των ημερίδων είναι η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν ή να μηδενιστούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης ανέφερε πως οι παράγοντες που καθορίζουν και διαμορφώνουν τις συνθήκες για να συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα, σχετίζονται με τις υποδομές του οδικού δικτύου, το οποίο είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας, του Δήμου ή και του κράτους, σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς και με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά και αγωγή αλλά και την αστυνόμευση της. «Στην ημερίδα θα έχουμε μια παράθεση όλων αυτών των δεδομένων, το πως επηρεάζουν και πως καθορίζουν τις συνθήκες που προκαλούνται τα ατυχήματα, ώστε να έχουμε μια σωστή ενημέρωση των πολιτών αλλά και των υπηρεσιών» τόνισε. 

Βελτίωση οδικής ασφάλειας

Το πρωί της Τρίτης υπογράφηκε η σύμβαση για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας Π.Ε. Κοζάνης μεταξύ του Περιφερειάρχη και του αναδόχου του έργου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 9.500.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σύμβασης και ασφάλισης και εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών. Η προθεσμία περαιώσεως του έργου είναι 18 μήνες και αρχίζει από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης. 

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση