Στην οδό Νάνου Τσόντζα με έξοδο στην Παύλου Μελά από την πλατεία προσωρινά η πιάτσα των ταξί- Έντονη αντίδραση της Δημοτικής Κίνησης

3 Min Read
Στην οδό Νάνου Τσόντζα με έξοδο στην Παύλου Μελά από την πλατεία θα μπορεί να  μεταφερθεί προσωρινά η πιάτσα των ταξί από την οδό Ιπποκράτους, εξαιτίας εργασιών που θα γίνουν στην Λέσχη Αξιωματικών, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να θυμίσουμε πως αρχικά είχε προβλεφθεί η μεταφορά μόνο στην οδό Παλαιολόγου, με το Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα  να σημειώνει πως η αλλαγή απόφασης είχε να κάνει  με καθυστερήσεις στην Αποκεντρωμένη.
Έντονη αντίδραση της Δημοτικής Κίνησης
Σε ανακοίνωση της η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις επισημαίνει:
Μετά από εισήγηση του Δημάρχου σε ένα θέμα που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο έκτακτα, εκτός ημερήσιας διάταξης και χωρίς να υπάρχει η γνωμοδότηση των επιτροπών κυκλοφοριακού ελέγχου και ποιότητας ζωής η πλειοψηφία των τριών παρατάξεων αποφάσισε να μεταφερθεί προσωρινά η πιάτσα των ΤΑΧΙ στην οδό Τσόντζα με έξοδο των ΤΑΧΙ από την κεντρική πλατεία Νίκης (πλευρά της Εθνικής Τράπεζας) στην οδό Παύλου Μελά.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες βαψίματος της Λέσχης Αξιωματικών, συμπληρωματικά σε προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που μετέφερε την πιάτσα πιο ψηλά στην οδό Ιπποκράτους στο ύψος του Ταχυδρομείου, απόφαση που στήριξε η Κίνηση για να στηριχθεί ο κλάδος των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ.
Η Δημοτική Κίνηση διαμαρτυρήθηκε και καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου η οποία πέρα από θεσμικά παράτυπη, κατά τη γνώμη μας δημιουργεί θέματα ασφάλειας πεζών, απαξίωσης της κεντρικής πλατείας Κοζάνης, έλλειψης σεβασμού στην μελέτη και την λειτουργία της πλατείας και εκμηδενίζει κάθε προσπάθεια προηγούμενων ετών για μία βιώσιμη, φιλική και ανθρώπινη πόλη. Μια πλατεία που αγκαλιάστηκε, αγαπήθηκε και έγινε κομμάτι της καθημερινότητας από παιδιά και μεγάλους, κεκτημένα τα οποία θυσιάζονται ανεξήγητα εύκολα από την τριανδρία της Δημοτικής Αρχής.
Η Δημοτική Κίνηση διαχρονικά έδειξε δείγματα γραφής για τον σεβασμό της στον δημόσιο χώρο και την ανεμπόδιστη κίνηση πεζών, ΑΜΕΑ και παιδιών. Η αναφορά του Δήμαρχου σε προσωρινή λύση δεν μας καλύπτει, άλλωστε ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
Ασφάλεια, σεβασμός και λειτουργικότητα μπορούν πολύ δύσκολα να επιτευχθούν και πολύ εύκολα να χαθούν κύριε Δήμαρχε και συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής!
Μοιραστείτε την είδηση