Σύνδεσμος Υδραυλικών Κοζάνης : Προβληματισμοί και σκέψεις για την βιωσιμότητα λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης

2 Min Read

Συμπολίτες, Συμπολίτισσες

Το σωματείο μας έχει συμμετάσχει ενεργά στην κατασκευή άλλα και στην συντήρηση του έργου της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης όλα τα χρόνια λειτουργίας του. Ένα έργο το οποίο μόνο οφέλη έχει προσφέρει εδώ και 3 δεκαετίες στην περιοχή μας, από οικονομικά, περιβαλλοντολογικά αλλά και σε θέματα ασφαλείας υπερτερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους τρόπους θέρμανσης. Είναι ίσως το μοναδικό έργο που πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι ως τοπική κοινωνία από το οποίο κερδίσαμε όλοι με την χρήση αυτού και  το μεγαλύτερο έργο που είχε η πόλη μας από την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων.

- Advertisement -

Ύστερα από συνάντηση που είχε ο σύνδεσμός μας με το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, πέραν την συμπαράστασή μας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των φορέων και της κοινωνίας, θα θέλαμε να θέσουμε και τους δικούς μας προβληματισμούς:

  1. ΟΧΙ στην βίαιη απολιγνιτοποίηση που πέρα από τα προβλήματα που θα έχει στην παραγωγή ενέργειας, θα επιφέρει και πρόβλημα στην λειτουργία των τηλεθερμάνσεων της περιοχής. (Προβλήματα πχ που προέκυψαν και την χρονιά που μας πέρασε)
  2. Απαιτούμε από την τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφεριάρχη – Δημάρχους) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες έγκαιρα ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής της νέας μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) στο χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς η οποία θα εξυπηρετήσει στο μέλλον τις εμπλεκόμενες περιοχές .
  3. Πρέπει όλοι μας να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο ενάντια στον πρόχειρο σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ότι αφορά το μέλλον της περιοχής μας και την μετα λιγνιτική περίοδο και δηλώνουμε έτοιμοι από την πλευρά μας να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αποφασιστεί σαν κοινωνία απέναντι στις άδικες αλλαγές που συντελούνται βίαια στην περιοχή μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ «Ο ΗΛΙΟΣ»             

 

   Ο                                                                               Ο

               ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΩΛΙΑΣ                                      ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε την είδηση