Συνεχίζεται η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών

4 Min Read

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει όλους τους πολίτες, ότι η απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών συνεχίζεται σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Παρακαλούνται οι δημότες να συμμετέχουν στη διαδικασία ώστε να απογραφούν, καθώς η σημασία απογραφής είναι ιδιαίτερα σημαντική για το δήμο μας και την τοπική κοινωνία.

- Advertisement -

Από την απογραφή  εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η χάραξη πολιτικών, έργων και δράσεων τα επόμενα χρόνια, όπως επίσης και το ύψος της χρηματοδότησης του Δήμου μας από τους Κ.Α.Π.

Συνεπώς, η συμμετοχή στην απογραφή είναι καίριας σημασίας, γιατί είναι μια διαδικασία που αφορά το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου μας. Και για το μέλλον αυτό, όλοι μετράμε και όλοι πρέπει να συμμετέχουμε και να ανταποκριθούμε.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου ΚΟΖΑΝΗΣ, ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην  ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα
ή  μέσω  αναζήτησης  Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή  είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της  κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση   Kozani@statistics.gr

  1. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

  • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
  • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:
  • Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν ή
  • Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 2461026978 ή 2461034100 ή 2461022112 Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά)  ή καλέστε στα τηλέφωνα 2461026978 ή 2461034100 ή 2461022112 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Kozani@statistics.gr  και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή σας, εκτός από τα ανωτέρω τηλέφωνα, μπορείτε να επικοινωνείτε:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ.: 24613 50300 (κέντρο)

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΑΝΗΣ : 24613 50300 (κέντρο)

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ : 24613 50300 (κέντρο)

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΙΜΕΙΑΣ : 24613 50300 (κέντρο)

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ : 24613 50300 (κέντρο)

 

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση