Τ. Τριανταφυλλίδης, μέλος ΕΙΝΔΥΜ: Η μελέτη για το νέο νοσοκομείο μιλάει με οικονομικούς όρους, όχι από τη σκοπιά των αναγκών των πολιτών

2 Min Read

«Μόνο προβλήματα και ελλείψεις υπάρχουν στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι μεγάλο με το ποσοστό σε κενές οργανικές θέσεις να κυμαίνεται στο 27-35% γενικά και στο 45% για την Κοζάνη» ανέφερε σε συνέντευξή του στον real fm ο ψυχίατρος και μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης άσκησε κριτική στον τρόπο που η μελέτη, που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Δήμου Κοζάνης, για την σκοπιμότητα ενός νέου νοσοκομείου προσεγγίζει τα υφιστάμενα νοσοκομεία και τις ανάγκες των πολιτών.

- Advertisement -

«Η μελέτη δεν μιλάει για συγχώνευση, αλλά για κατάργηση των υφιστάμενων νοσοκομείων» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης, εξηγώντας πως ουσιαστικά προβλέπει ένα νοσοκομείο κέντρο κόμβου και δορυφορικά νοσοκομεία ακτίνας. Ουσιαστικά δηλαδή, σύμφωνα με τον ίδιο, τα πέντε νοσοκομεία θα μετατραπούν σε μονάδες ημερήσιας νοσηλείας (ΜΙΝ), δηλαδή υγειονομικές μονάδες που προσφέρουν υπηρεσίες για τις οποίες δεν απαιτείται αναισθησία και ο ασθενής δε νοσηλεύεται πέραν του 24ωρου. Ο σχεδιασμός, κατά τα λεγόμενα του μέλους της ΕΙΝΔΥΜ, αφορά σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο στον κόμβο έξω από την Εγνατία, στο οποίο θα διοχετεύονται όλα τα περιστατικά από τα νομαρχιακά.

«Μιλάει (σ.σ. η μελέτη) με οικονομικούς όρους και ευαγγελίζεται εξορθολογισμό, όχι από τη σκοπιά των αναγκών των πολιτών, αλλά στη λογική κόστους οφέλους. Η πανδημία μας απέδειξε, όμως, το ακριβώς αντίθετο» σχολίασε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Τέλος, έθεσε ζήτημα σχετικά με τα πολιτικά ερωτήματα που εγείρονται, αναφέροντας «από κι ως που ο Δήμαρχος Κοζάνης εκπονεί μια τέτοια μελέτη; Μήπως η κεντρική διοίκηση μετακυλίει το πολιτικό κόστος στην τοπική αυτοδιοίκηση;».

Μοιραστείτε την είδηση