Τέλος για το σκοιλ ελικικου*

1 Min Read

Την απόσυρση του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, γνωστό και ως πρόγραμμα voucher των 600 ευρώ, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Οι περιβόητες μεταφράσεις μέσω google translate και η απίστευτη προχειρότητα με την οποία οι κεντρικοί πάροχοι έστησαν το πρόγραμμα, άφησε λίγα περιθώρια στην κυβέρνηση.

- Advertisement -

Επρόκειτο ασφαλώς για μια ιστορία που στήθηκε στο πόδι, όπως εξάλλου και πολλά άλλα και χωρίς καθόλου σεβασμό κι εκτίμηση ούτε στα ευρωπαϊκά χρήματα, αλλά ούτε και στα πρόσωπα των καταρτιζόμενων.

Οι επιστήμονες όλων των κλάδων έχουν μεγάλη ανάγκη από γνώση και εμβάθυνση σε νέα εργαλεία τεχνολογίας. Δεν ζητούν, φυσικά, να μάθουν word και excel, αλλά θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την γνώση που υπάρχει για χιλιάδες άλλα προγράμματα κι εφαρμογές υψηλού επιπέδου.

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει, όμως, δουλειά, προετοιμασία του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και επιλογή του ανάλογου επιστημονικού προσωπικού που θα μετατρέψει την διαδικασία από απόλυτο φιάσκο σε μια ουσιαστική προσφορά.

* φράση που υπήρχε στο εκπαιδευτικό υλικό και δεν βγάζει κανένα νόημα

Μοιραστείτε την είδηση