Θ. Σαράντος: Διαβλητή και προειλημμένη απόφαση η διαδικασία επιλογής του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή

3 Min Read

Κατά της διαδικασίας επιλογής του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή προσέφυγε εις εκ των ανθυποψηφίων του Γιώτη Βασιλειάδη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θανάσης Σαράντος.
«Είναι πράγματι άξιο απορίας με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκε αυτή η επιλογή, στην οποία δεν έχουμε καμία πρόσβαση» γράφει χαρακτηριστικά στην προσφυγή του ο κ. Σαράντος. Επίσης, επισημαίνεται ότι ο τρόπος επιλογής της διαδικασίας παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα απονομής της χρηστής διοίκησης, ενώ τίθεται το θέμα της απουσίας κριτηρίων επιλογής.
Μάλιστα, ο κ. Σαράντος κάνει λόγο για βιντεοσκόπηση της συνέντευξής του, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί, αλλά και χωρίς να έχει συναινέσει σε αυτό, βάζοντας θέμα παράνομης καταγραφής.
Ο κ. Σαράντος έχει θέσει το θέμα στο Υπουργείο Πολιτισμού που είναι ο εποπτεύων φορέας, ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία και να επαναπροκηρυχθεί η θέση σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο και την ορθή τήρηση της διαδικασίας, κατά την οποία ο υποψήφιος οφείλει να γνωρίζει και να ελέγχει το αποτέλεσμά της, έτσι ώστε αυτή να είναι αδιάβλητη.
Ποιος είναι ο Θανάσης Σαράντος
Ο Θ. Σαράντος σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνη και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη New York Film Academy και στο Watermill Center του Robert Wilson.
Μερικοί σταθμοί της πορείας του είναι:
Στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ήταν υπεύθυνος για όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της υποδοχής των αθλητών στο Ολυμπιακό χωριό, καθώς και της οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ολυμπιακή πόλη του Ηρακλείου.
Τον Μάιο και Ιούνιο του 2018 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» (Λεόντιος, Από Μηχανής Θέατρο, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ΚΘΒΕ, παραγωγή της εταιρείας θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»). Τον Μάιο και Ιούνιο του 2019 σκηνοθέτησε το έργο «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που παίχτηκε στο Θέατρο Θησείον –Ένα Θέατρο για τις Τέχνες και σε περιοδεία σε ελληνικές πόλεις τον Οκτώβριο του 2019 (Σέρρες, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Θες/κη, Θέατρο Αμαλία και Πάτρα, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας).
Ο Θανάσης Σαράντος έχει επίσης σκηνοθετήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους, «Το Γάντι» 2001, «Εν Λευκώ» 2004, «Μαρία» 2009, οι οποίες έχουν κερδίσει βραβεία και συμμετοχές σε πάνω από 20 ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Το 2021 σκηνοθετεί το έργο «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» του Ευγένιου Ο’Νηλ στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Επίσης, θα συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2021 -22 για το έργο του Τ. Ουίλλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος» (μετάφραση- σκηνοθεσία).

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση