Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αφαίρεση τατουάζ προσώπου

3 Min Read

Τα τατουάζ έχουν έρθει στη ζωή μας όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με όλο και πιο πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως να υιοθετούν την εφαρμογή τους. Καθώς λοιπόν η συνήθεια αυτή εξελίσσεται, βλέπουμε πολλές γυναίκες να προχωρούν και στην εφαρμογή τατουάζ στο πρόσωπο, σε σημεία όπως τα μάτια, τα φρύδια ή τα χείλια. Τα τατουάζ αυτά συνήθως είναι μόνιμα, ενώ μπορεί να χρειαστεί η επανάληψή τους μετά από μερικά χρόνια. Για διάφορους λόγους  πάντως, καθώς μπορεί το τατουάζ αυτό να μην πέτυχε, πολλές γυναίκες αποφασίζουν να προχωρήσουν στο σβήσιμο αφαίρεση τατουάζ προσώπου ή στη διόρθωσή του. Θα δούμε οπότε όλα όσα πρέπει να ξέρετε εάν ενδιαφέρεστε να προχωρήσετε στην αφαίρεση ή διόρθωσή του.

Το ημιμόνιμο τατουάζ προσώπου είναι και αυτό ένα είδος τατουάζ και έτσι οι κανόνες αφαίρεσής του είναι οι ίδιοι με αυτούς του κανονικού τατουάζ, εκτός από κάποιες διαφορές. Αρχικά, για το ημιμόνιμο τατουάζ χρησιμοποιείται συνήθως πολύ λιγότερη ποσότητα χρωστικής σε σχέση με το κλασικό τατουάζ. Έτσι το υλικό αφαίρεσής του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ πιο ήπια πυκνότητα σε σχέση με αυτό που θα τοποθετηθεί για το σβήσιμο του παραδοσιακού τατουάζ.

Κατά τη διαδικασία διόρθωσης ή κάλυψης του ημιμόνιμου τατουάζ προσώπου, δε συνιστάται η κάλυψή του με χρωστική στην απόχρωση του δέρματος, καθώς η ποσότητα των χρωστικών που συσσωρεύεται στο δέρμα των φρυδιών θα αυξηθεί. Σίγουρα λοιπόν, ένα τέτοιο αποτέλεσμα δε θα ήταν επιθυμητό αισθητικά, καθώς το χρώμα του δέρματός μας αλλάζει ανάλογα με τη  εποχή ή το κατά πόσο έχουμε εκτεθεί στον ήλιο.

Η μέθοδος αφαίρεσης του τατουάζ προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί στα φρύδια, στα χείλια και στα μάτια στην περίπτωση που έχετε σχεδιάσει γραμμή eyeliner. Η διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να σας προκαλέσει παρά ελάχιστο πόνο, ενώ δε διαφέρει σημαντικά από τη διαδικασία εφαρμογής του ημιμόνιμου τατουάζ.

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να θέλετε να διορθώσετε και όχι να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο τατουάζ προσώπου που έχετε εφαρμόσει. Οι λόγοι που οι περισσότερες γυναίκες προχωρούν σε αυτό είναι συνήθως επειδή δεν πέτυχε ιδιαίτερα λόγω μη επαγγελματικής εφαρμογής, δεν πέτυχε ενδεχομένως το χρώμα και το αποτέλεσμα είναι να μην ταιριάζει στην εμφάνισή τους και να μην τις κολακεύει. Εάν λοιπόν η αφαίρεση του τατουάζ θα χρειαστεί περισσότερες εφαρμογές, η διόρθωσή του δεν απαιτεί παραπάνω από τρεις. Περισσότερες επισκέψεις πρόκειται να χρειαστούν στην περίπτωση που η ποσότητα και η πυκνότητα του χρώματος είναι ιδιαίτερα υψηλή ή εάν έχουν τοποθετηθεί αρκετές στρώσεις. Οι περιπτώσεις αυτές βέβαια είναι ιδιαίτερα σπάνιες.

Να θυμάστε οπότε ότι στην περίπτωση που δε σας αρέσει πλέον το τατουάζ προσώπου σας ή που δεν το θεωρείτε πετυχημένο, υπάρχει η λύση ώστε να το σβήσετε ή να το διορθώσετε αποτελεσματικά.

Μοιραστείτε την είδηση