Την ανάκληση της απόφασης για αύξηση στα τιμολόγια του νερού ζητούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης

2 Min Read

Την ανάκληση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού ζητούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν «προσχηματική» την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% και την ενσωμάτωσή του στην τιμή του νερού με επιπλέον προσαύξηση 6,79% για την πόλη της Κοζάνης και 10,11% για τα δημοτικά διαμερίσματα. Επίσης, αναφέρουν πως η αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής έχει ως «θύματα τους ίδιους τους καταναλωτές», χωρίς να αναζητούνται άλλες λύσεις που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά αναφορικά με τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

«Το νερό δεν είναι απλά ένα δημόσιο αγαθό, αλλά ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο καλείται η ΔΕΥΑΚ να φροντίσει, ώστε να παρέχεται όχι μόνο καθαρό, αλλά και οικονομικά προσιτό» αναφέρει το ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο εξέδωσαν. Μάλιστα, προχωρούν σε πρόταση τριών σημείων που συμπεριλαμβάνει: α) εξοικονόμηση κονδυλίων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης-ΔΕΗ-Ταμείο Ανάκαμψης-Ταμείο Απολιγνιτοποίησης όπως έκανε ο Δήμος Εορδαίας, β) εκσυγχρονισμό και βελτιστοποίηση διαχείρισης και παρακολούθησης του δικτύου και γ) είσπραξη, με ευνοϊκές για τους οφειλέτες ρυθμίσεις, των ανεξόφλητων λογαριασμών που ανέρχονται στα 27.000.000 ευρώ.

«Θεωρώντας ότι μοναδικός στόχος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης είναι η βελτίωση της υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, κρίνεται σκόπιμο η ΔΕΥΑΚ να αναπροσαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική προς όφελος των καταναλωτών και να στρέψει την προσοχή της σε ενέργειες που θα αποβούν κερδοφόρες για όλους» καταλήγει το ψήφισμα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση