Την δε κάμηλον καταπίνοντες…

3 Min Read

Έγραφα χθες ότι «και αυτή η «κρίση» έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά του πολιτικού βίου μας, όπως εξελίσσεται εδώ και χρόνια. Δηλαδή εμπεριέχει άφθονο θέατρο, κακής ποιότητας». Και δυστυχώς η παράσταση συνεχίζεται. Αλλά δεν είναι παράσταση πράγματι «θεατρική». Κινείται περισσότερο στα όρια μιας φαρσοκωμωδίας παιζόμενης μάλλον από «μπουλούκι», παρά από θίασο.

Και εντός εικοσιτεσσάρων ωρών τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Δείτε που ακριβώς βρισκόμαστε:

*** Ο αρχηγός του συγκυβερνώντας κόμματος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος ζήτα την παραίτηση του εξωκοινοβουλευτικού αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, επειδή ο τελευταίος σε μια συνέντευξη του σε τηλεοπτική εκπομπή, δηλαδή σε ανεπίσημο βήμα, χαρακτήρισε την πΓΔΜ ως «Μακεδονία», μη αποδεχόμενος την συγνώμη του. Συντάσσεται δε μαζί του ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

*** Την ίδια μέρα ο κ. Καμμένος διαπράττει μέγα θεσμικό πολίτικο ατόπημα, διοχετεύοντας την πληροφορία ότι συγκαλεί σύσκεψη των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να τους «ενημερώσει για τις πολιτικές εξελίξεις». Δηλαδή παραβιάζει και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος της χώρας. Επιχειρώντας να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις στη σκακιέρα του πολιτικού παιγνίου που παίζει ο ίδιος. Και, δυστυχώς για τον τόπο, ουδείς αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι πιο επικίνδυνο ατόπημα από το «φραστικό λάθος» του κ. Μουζάλα.

*** Σήμερα αποκαλύπτεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 12 Μαρτίου, κατά την συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, υπό την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ, εγκρίθηκε μια απόφαση για το προσφυγικό. Και στην όποια περιέχεται η φράση «frontier entre la Macedoine et la Grece» ο εστί μεθερμηνευόμενον «σύνορα μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδος». Και μεταξύ εκείνων που ενέκριναν αυτή την απόφαση ήταν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας. Διό και η ανάρτηση της, στην επίσημη ιστοσελίδα του μεγάρου Ελυζέ, κοσμείται από την κοινή χαμογελαστή φωτογραφία των Ολάντ (πρώην Ολανδρέου) και Τσίπρα.

Πιο επίσημη «γκάφα» δεν θα μπορούσε να γίνει. Ενώπιων της , το ατόπημα Μουζάλα ωχριά. Αλλά μην περίμετρε να αγριέψει περισσότερο ο Καμμένος και να ζητήσει την παραίτηση και του Τσίπρα. Διότι γλυκιά η καπηλεία των εθνικών θεμάτων, αλλά η εξουσία είναι ακόμη γλυκύτερη. Οπότε, «γάργαρα», ετούτε η ΕΠΙΣΗΜΗ χρήση του όρου «Μακεδονία» για το αλβανοσλαβικό κρατίδιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

«Ουαί υμίν υποκριταί, οι καταπίνοντες την κάμηλον, τον δε κώνωπα διυλίζοντες»

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση