Το «The Brain Train» προσφέρει δωρεάν θέσεις μέσω ΕΣΠΑ και καλωσορίζει γονείς και μαθητές σε ένα απόλυτα δημιουργικό…τρένο γνώσης

4 Min Read

Το «The Brain Train» καλωσορίζει γονείς και μαθητές σε ένα απόλυτα δημιουργικό…τρένο γνώσης που θα χαρίσει δημιουργικές στιγμές, ατέλειωτο γέλιο, διασκέδαση και γνώση! Εντάσσεται στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2021-2022» προσφέροντας δωρεάν θέσεις μέσω ΕΣΠΑ και βρίσκεται στην οδό Βογατσικού 6 στην Κοζάνη.

Οι ωφελούμενοι της εν λόγω δράσης μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους δωρεάν και να τους διασφαλίσουν μια ευχάριστη και εποικοδομητική χρονιά.

- Advertisement -

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων εγγραφής έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021. Οι γονείς μπορούν τηλεφωνικά να απευθύνονται για πληροφορίες, διευκρινίσεις και βοήθεια τόσο για την υποβολή αίτησης όσο και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά . Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα για συναντήσεις με ραντεβού, αυστηρά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, προκειμένου να συμπληρωθούν ορθά οι αιτήσεις τους.

Το «The Brain Train» δίνει σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ψυχαγωγηθούν, να αθληθούν και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον ειδικά διαμορφωμένο και πιστοποιημένο χώρο του.

Προτεραιότητα μας η διασκέδαση των παιδιών πάντοτε σε συνάρτηση με την εκπαίδευση και την υποστηρικτική διδασκαλία.

Τι είναι τα ΚΔΑΠ;

Τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) είναι παιδαγωγικοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά μέσα στους οποίους τα παιδιά κοινωνικοποιούνται με τη βιωματική συμμετοχή τους.

Οι δομές ΚΔΑΠ αποσκοπούν:

  • στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του παιδιού μέσα από ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες
  • στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και ως εκ τούτου στην ομαλή ανάπτυξη της κοινωνικοποίησής τους
  • στην καλλιέργεια της συναισθηματικής υγείας των παιδιών
  • στην παροχή κινήτρων, για να ασχοληθεί το παιδί με κάτι που πραγματικά του αρέσει και να ανακαλύψει τις κλίσεις του
  • στην ανάπτυξη καλής σωματικής υγείας μέσω αθλητικών προγραμμάτων
  • στην στήριξη των γονιών που εργάζονται κατά τις απογευματινές ώρες
  • στην αρωγή της μητέρας, που επιθυμεί να εργαστεί, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα αυτή λόγω απουσίας ατόμων να μεριμνήσουν για τα παιδιά

Ποιες ηλικίες δέχονται τα ΚΔΑΠ;

Οι ηλικίες των παιδιών που γίνονται δεκτά σε ένα ΚΔΑΠ κυμαίνονται από 5-12 ετών. Επίσης, σε ένα ΚΔΑΠ μπορούν να γίνουν δεκτά και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Ποιο το ωράριο λειτουργίας;

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, αλλά τις περιόδους, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα ανάλογα με τον εσωτερικό τους κανονισμό.

Τι είδους δραστηριότητες αναπτύσσονται στα ΚΔΑΠ;

  • Εκπαιδευτικός εμπλουτισμός, ο οποίος δεν αντικαθιστά, βέβαια, τη σχολική διδασκαλία αλλά είναι συμπληρωματικός σε αυτή
  • Καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να αναδείξουν τα ταλέντα τους: Ζωγραφική, ψηφιδωτά, μουσικοκινητική αγωγή, εκμάθηση χορών (zumba, παραδοσιακοί χοροί), θεατρικό παιχνίδι, παιδικό παραμύθι, παιδική λογοτεχνία, δημιουργική γραφή, μαγειρική-διατροφική διαπαιδαγώγηση, συναισθηματική αγωγή, ρομποτική, κατασκευές, πειράματα, οικολογική αγωγή, κηπουρική, κυκλοφοριακή αγωγή
  • Αθλητισμός και παιχνίδι (ομαδικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, γυμναστική, παραδοσιακά παιχνίδια,mind games)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα:

τηλέφωνο 2461 102031

κινητό 6980571548

Facebook: The Brain Train

Instagram: braintrain.kdap

Μοιραστείτε την είδηση