Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης

3 Min Read

Από τις 8 Αυγούστου ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης, που ιδρύθηκε  φέτος και  θα στεγαστεί στο Κτηριακό Συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Κλείτου ένα κτήριο καινούργιο, όμορφο, λειτουργικό και καλαίσθητο, με άριστες προδιαγραφές και με ειδικό εξοπλισμό που  θα στελεχωθεί άμεσα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019 με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, ώστε να επιτευχτεί η βέλτιστη λειτουργία του.

Πρώτος Δ/ντης του Καλλιτεχνικού Σχολείου θα είναι κ. Κοντός Γρηγόριος ο οποίος από τη Δευτέρα  παραβρίσκεται στο χώρο του σχολείου καθημερινά από τις 9: 00π.μ. έως 13:00μ.μ., ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες διαμόρφωσης του σχολικού χώρου και δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους γονείς να  ξεναγηθούν  στο νέο σχολείο και να ενημερωθούν.

- Advertisement -

Ο κ. Κοντός μιλώντας στους δημοσιογράφους ενημέρωσε η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, κατόπιν επιλογής από την αντίστοιχη Επιτροπή Επιλογής Μαθητών για κάθε Κατεύθυνση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν  αίτηση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών  στη διαδικασία επιλογής για την   Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου έως και την παραμονή της διαδικασίας επιλογής (6 Σεπτεμβρίου 2018), δηλώνοντας ταυτόχρονα τη σειρά προτίμησης για τις τρεις Κατευθύνσεις, καθώς και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης ιδιοχείρως, με fax (24610-28332) ή με e-mail ([email protected] ) υπόψη κ. Αζή. και στο κτήριο του σχολείου.

Θα ακολουθήσουν εξετάσεις από Ειδικές Επιτροπές για κάθε κατεύθυνση (Εικαστικών Τεχνών, Θεάτρου και Κινηματογράφου, Χορού) ώστε να γίνει η τελική επιλογή.

Υπενθυμίζουμε πως, η φοίτηση στο σχολείο είναι εξαετής (Γυμνάσιο-Λύκειο), ακολουθεί το Αναλυτικό Πρόγραμμα των υπόλοιπων σχολείων και επιπλέον γίνονται εβδομαδιαία 14 ώρες μαθημάτων Κατεύθυνσης Εικαστικών Τεχνών, Θεάτρου-Κινηματογράφου και Χορού, ανάλογα με την επιλογή των μαθητών/τριών.

Επιπλέον, προβλέπεται η μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία στις σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και η σίτισή τους εντός του χώρου του σχολείου, με δημόσια δαπάνη.

Τη στήριξη του χωριού  στο Καλλιτεχνικό Σχολείο εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΤΚ Κλείτου Κώστας Κορκοτίδης δηλώνοντας πως θα είναι δίπλα σε ότι χρειαστούν εκπαιδευτικού και μαθητές.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση