Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο ΔΑΚ ενόψει Super League 2

2 Min Read

Άμεσα μπαίνουν οι εργολάβοι στο ΔΑΚ Κοζάνης για να ξεκινήσουν τις εργασίες που απαιτούνται ώστε το γήπεδο ποδοσφαίρου και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Κοζάνης να πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη συμμετοχή της ομάδα της Κοζάνης «Kozani FC» στο πρωτάθλημα της Superleague 2.

Οι συζητήσεις και οι επαφές μεταξύ του Δήμου και της διοίκησης της ομάδας συνεχίζονται σε πολύ καλό κλίμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, Ζήσης Μάρας, μιλώντας στον «Χ», ανέφερε πως στα θέματα που εστιάζουν είναι το ποιες θα είναι οι ροές στις εισόδους των φιλοξενουμένων και των γηπεδούχων, τα προστατευτικά για τις εισόδους των ομάδων από την πλευρά που είναι το πάνω κυλικείο του ΔΑΚ, καθώς και σε διαμορφώσεις για τα δημοσιογραφικά θεωρεία, τις τουαλέτες, τα κιγκλιδώματα κλπ.

«Υπάρχει κινητικότητα, προχωράμε και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο» τόνισε ο κ. Μάρας.

Υπενθυμίζουμε πως ο κανονισμός της ΕΠΟ ορίζει όλα τα γήπεδα για τις επαγγελματικές κατηγορίες να διαθέτουν σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, αίθουσα ελέγχου, αίθουσα παρατηρητή, μικτή ζώνη, χώρο συνεργείων εξωτερικών μεταδόσεων, σύστημα ανακοινώσεων για το κοινό, προσωρινές κερκίδες.

Ο χώρος θα πρέπει να είναι ομαλός και επίπεδος και να διαθέτει σύστημα αποστράγγισης υδάτων, να υπάρχει διαθέσιμος χώρος προθέρμανσης των ποδοσφαιριστών, δοκάρια από αλουμίνιο, το γήπεδο να διαθέτει φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, καλυμμένους πάγκους των δύο ομάδων τουλάχιστον 13 ατόμων, τουλάχιστον πέντε ιστούς σημαίας, ξεχωριστά αποδυτήρια για κάθε ομάδα και την ομάδα των διαιτητών, αίθουσα πρώτων βοηθειών, χώρος ελέγχου ντόπινγκ, κατάλληλο σύστημα φωτισμού και ανεξάρτητο εφεδρικό σύστημα παροχής ρεύματος, χώρους στάθμευσης, κερκίδες και διαχωρισμένες για τους φιλοξενούμενους κ.α.

Κλείνοντας, ο κ. Μάρας σημείωσε πως ο στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη για να μπορέσει να παίξει η ομάδα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 2.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση