Ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.209 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία – Βασίλης Παπαποστόλου: Πρόκειται για την καλύτερη φετινή προκήρυξη

4 Min Read

Την  προκήρυξη για την πρόσληψη 1.209 ατόμων στα νοσοκομεία της χώρας δημοσίευσε ο ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την προκήρυξη, αναμένεται να πληρωθούν θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Προθεσμίες Αιτήσεων

- Advertisement -

Σύμφωνα με την προκήρυξη, υπάρχουν δυο καταλυτικές ημερομηνίες.

  • Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, και λήγει την Τρίτη στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 14:00.
  • Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, και λήγει στις 8 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.

Ο Σύμβουλος Εργασίας και ιδιοκτήτης της V.A.P Services Συμβουλευτική Εργασίας , Βασίλης Παπαποστόλου εξηγεί στο “Χ”.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη προκήρυξη. Οι προκηρύξεις που βγάζει ο ΑΣΕΠ και θεωρούνται μεγάλες είναι πάνω από 500 θέσεις και πάνω. Αυτή λοιπόν θεωρείται μια πολύ μεγάλη και για εμένα θα έλεγα η καλύτερη φετινή προκήρυξη. Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να εργαστούν σε μόνιμες θέσεις στους φορείς υγείας.”

Οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες και αφορούν :

  • Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), εκατόν δεκατρείς (113) θέσεις
  • Β’ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), τετρακόσιες ογδόντα τρεις (483) θέσεις
  • Γ’ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), τετρακόσιες τέσσερις (404) θέσεις
  • Δ’ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), διακόσιες εννέα (209) θέσεις

“ Στην περιοχή της Κοζάνης τηρουμένων των αναλογιών οι θέσεις είναι πολλές. Μεγάλο ποσοστό θέσεων έχει επίσης και η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Φλώρινα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην ΔΕ οι θέσεις είναι σε ειδικές κατηγορίες.

Υπάρχουν 3 θέσεις εκ των οποίων η μια είναι για πολύτεκνους ή τέκνα αυτών, για τρίτεκνους ή τέκνα αυτών και η άλλη είναι για άτομα με αναπηρία από 50 % και πάνω.”

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι

“Όταν μιλάμε για προκηρύξεις ΑΣΕΠ μιλάμε για θέση που σου εξασφαλίζει μια σιγουριά στη ζωή σου. Ουσιαστικό το βάρος της εταιρείας που τις κάνει είναι πολύ μεγαλύτερο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν τι θέλουν. Δεν μπορούν να δώσουν σε δύο διαφορετικές βαθμίδες . Οι αιτήσεις στον ΑΣΕΠ ακυρώνονται συνήθως λόγω παραβόλου ή αν είναι φυσικά ανυπόγραφες. Μεγάλη προσοχή λοιπόν στο ηλεκτρονικό παράβολο. Πρέπει να πληρώνεται στη διάρκεια της προκήρυξης, μέχρι εκεί που λήγει η προκήρυξη.”

Αναμένεται πως οι αιτήσεις θα σπάσουν κάθε ρεκόρ, καθώς πρόκειται για μια προκήρυξη μόνιμων θέσεων που δεν είναι απαραίτητη η ειδική εμπειρία.

Η 4Κ μπορεί να είχε περισσότερες θέσεις όμως ζητούσε ειδική εμπειρία. Σε αυτή την προκήρυξη δεν υπάρχει, μπορούν όλοι να δώσουν χωρίς να φοβούνται κάποιον που έχει ειδική εμπειρία. Το μεγάλο κοινό είναι στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και νομίζω εκεί είναι και το καλύτερο κομμάτι διότι έχει πολλές θέσεις και για ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο πτυχίο. Τα κριτήρια είναι μόνο κοινωνικά (παιδιά ,πολυτεκνία, ανεργία).Εκτιμώ πως θα γίνουν τουλάχιστον 80.000 – 90.000 αιτήσεις. Προτρέπω όλους όσους ενδιαφέρονται να κάνουν μια αίτηση!”.

ΑΡΓΥΡΩ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

Μοιραστείτε την είδηση