«Λουκέτο» στα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Νεάπολη και Βελβεντό

3 Min Read

Άμεση αντίδραση από δήμο Βελβεντού και Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ της περιοχής

Στον περιορισμό της δραστηριότητας εντός των ταχυδρομικών καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Νεάπολη και Βελβεντό προχωρά ο οργανισμός, σύμφωνα με απόφασή της Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΛΤΑ στις 4 Απριλίου. Αυτή ορίζει πως το ταχυδρομικό κατάστημα Βελβεντού και αυτό της Νεάπολης, περιορίζουν την λειτουργία τους και θα εξυπηρετούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες τους κατοίκους, αφού μετατρέπονται σε «προωθημένες θυρίδες».

Ειδικά στο κατάστημα του Βελβεντού, προβλέπεται μετακίνηση του μοναδικού υπαλλήλου στο κατάστημα των Σερβίων, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση για τους 3500 κατοίκους του Δήμου να γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα για περίπου 2,5 ώρες εντός του καταστήματος και για τις υπόλοιπες ώρες θα γίνεται εξωτερική διανομή της σημαντικής σε όγκο αλληλογραφίας. Να σημειωθεί πως πριν ένα χρόνο η δημοτική αρχή είχε ζητήσει από την Κεντρική Υπηρεσία των ΕΛΤΑ να τοποθετήσει και δεύτερο υπάλληλο στο Βελβεντό για να εξυπηρετείται το κοινό όμως αντί γι’ αυτό, ο οργανισμός μετακινεί κι τον υπάρχοντα.

Ο δήμος Βελβεντού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την διαμαρτυρία του και τονίζει πως «μέσα από αυτήν την βαθμιαία υποβάθμιση λειτουργίας του Ταχυδρομείου Βελβεντού δημιουργήθηκε «πεδίον δόξης λαμπρόν» για τις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρείες και με τιμές σαφώς ψηλότερες από εκείνες των ΕΛΤΑ».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο, μεταξύ άλλων, μιλά για συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης των προσφερόμενων ταχυδρομικών υπηρεσιών. «Είναι βέβαιο ότι σε μια περίοδο, όπου και λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης στην Δυτική Μακεδονία, η περιοχή μας δοκιμάζεται σκληρά, τυχόν υλοποίηση αυτής της απόφασης όχι μόνο υπονομεύει περαιτέρω τα συμφέροντα της Υπηρεσίας μας, αλλά και θα έχει τη γενική κατακραυγή των φορέων και του συνόλου των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας» αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο και ζητά από την Κεντρική Υπηρεσία των ΕΛΤΑ την επανεξέταση της απόφασής αυτής.

«Σε διαφορετική περίπτωση σας γνωρίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της Υπηρεσίας, των πολιτών και των συναδέλφων και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι στον αγώνα για την μη περαιτέρω υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών θα έχουμε αρωγούς το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειας μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Να σημειωθεί πως για το θέμα έχουν ενημερωθεί τόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης, όσο και ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Το δημοτικό συμβούλιο Βελβεντού αναμένεται να εκδώσει και ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Όλγα Τουφεγγοπούλου www.xronos-kozanis.gr

 

 

Μοιραστείτε την είδηση