Μήπως μεγαλώσαμε;

2 Min Read

Τι είναι, λοιπόν, η δημοφιλής κουλτούρα ή αλλιώς pop culture; Αυτά που μας χαρακτηρίζουν ως κοινωνία ή καλύτερα μια όψη αυτής που έχει απήχηση στην πλειονότητα. Ο πολιτισμός της καθημερινότητας κατά άλλους ή αλλιώς ό,τι ικανοποιεί το αυτί, τη γεύση και το μάτι των πολλών. Στοχεύει κυρίως στους νεότερους, τα δυναμικά νεανικά κοινά στη γλώσσα των διαφημιστών και μεταδίδεται από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και στην εποχή μας περισσότερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήταν, λοιπόν, κομμάτι της ποπ κουλτούρας ο Mad Clip; Ήταν και παραήταν και φαίνεται και στις αντιδράσεις των νεότερων. Και τι δουλειά έχει η trap της παρακμιακής ζωής των γκέτο στην Αμερική με την Ελλάδα; Όση η ροκ με την Ελλάδα του ’50 και του ’60.

Επομένως, το ότι δεν έχω χαμπάρι τι είναι η τραπ και δεν ήξερα καν ότι υπάρχει ο συγχωρεμένος δεν σημαίνει ότι αυτός δεν είχε απήχηση -και μάλιστα μεγάλη- στο νεανικό κοινό. Επίσης, το γεγονός ότι αντιδρώ στους στίχους της μουσικής του, όπως οι γονείς μου στους στίχους του death metal των ‘80s, δεν σημαίνει ότι πήρε οριστικά την κάτω βόλτα η κοινωνία, αλλά ότι εγώ παραμεγάλωσα.

Ασφαλώς και δεν παραγνωρίζεται ο αρνητικός ρόλος της τραπ στη διατήρηση μισογυνικών συμπεριφορών ή στην αποθέωση του εύκολου χρήματος. Ας πούμε, όμως, ότι και η πλειονότητα των σημερινών φαν της τραπ θα την προσπεράσει, όπως προσπέρασαν οι προηγούμενες γενιές το sex, drugs and rock n’ roll των 70’ς.

Μοιραστείτε την είδηση