To Πασοκικό πεδίο

1 Min Read

Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν τα ενδιαφέροντα, αλλάζουν και οι ψηφοφόροι. Από τα καφενεία και τις πλατείες με τα πλαστικά σημαιάκια, είμαστε πια στην εποχή των shorts, των reels και του Tik Tok.

Στην εποχή αυτή είναι προφανές ότι αλλάζουν και τα πολιτικά διακυβεύματα και από το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», πάμε σε μια πιο αστική προσέγγιση των πραγμάτων με λιγότερο συναίσθημα και περισσότερο τεχνοκρατισμό. Ίσως πια στα πολιτικά πρόσωπα και στους ακολούθους τους να μην ασκεί τόσο μεγάλη επιρροή η πολιτική φιλοσοφία, αλλά τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας.

- Advertisement -

Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε τα παραπάνω, αλλά και μια μεγάλη διαφορά μεταξύ κέντρου και περιφέρειας.  Αλλά και όπως γράφει ο Σεβαστάκης «δύο διαφορετικές διαθέσεις εντός πασοκικού πεδίου και των επιρροών του. Η πρώτη είναι κεντρώα-αστική, προσανατολισμένη κυρίως στην ιδέα μιας «ευπαρουσίαστης» κυβερνησιμότητας και στο μοντέλο της ισορροπίας μεταξύ δύο συμβατικών πόλων εξουσίας… Η δεύτερη πιο ανοιχτή σε κεντροαριστερές, ριζοσπαστικές επεξεργασίες και, δίχως να υποτιμά την κυβερνησιμότητα, διατηρεί αποστάσεις από το συμβατικό εκσυγχρονιστικό φιλελευθερισμό».

Το επόμενο διάστημα θα δείξει τι θα επικρατήσει.

Μοιραστείτε την είδηση