Δημιουργικότητα 

1 Min Read

Οι πιο σημαντικές δεξιότητες του αιώνα που διανύουμε είναι η κριτική ικανότητα, η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η επικοινωνία, δηλαδή τα 4 C’s στα αγγλικά. Δεξιότητες, τις οποίες δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένες, ειδικά στην εποχή της ευκολίας που διανύουμε.

Ευκολία να αναζητήσουμε πληροφορία μέσω του Google, ευκολία να γράψουμε ή να κάνουμε σύνοψη μέσω του GhatGPT και πάει λέγοντας. Στο τέλος, όμως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε οι ίδιοι το μυαλό μας.

- Advertisement -

Όλο και λιγότερος χρόνος πια δαπανάται στο να παράγουμε εμείς οι ίδιοι περιεχόμενο και να σκεφτόμαστε και όλο και περισσότερος διατίθεται στο να αντιγράψουμε, κοπιάρουμε, πάρουμε κάτι έτοιμο.

Η ευκολία, λοιπόν, αυτή έχει τις παράπλευρες απώλειές της. Μας εξοικονομεί χρόνο, αλλά μας κάνει ταυτόχρονα νωθρούς.

Περιμένουμε, δηλαδή, όλα να έρχονται στο χέρι μας, χωρίς κόπο και χωρίς προσπάθεια. Κι αν αυτό συμβαίνει πια συχνά με τις μεγαλύτερες γενιές, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι μπορεί να γίνεται με τις νεότερες γενιές.

Χρειαζόμαστε περισσότερες ευκαιρίες για να συζητάμε, να γράφουμε, να διαβάζουμε, να ψάχνουμε. Μόνο έτσι θα κρατήσουμε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την κριτική μας ικανότητα.

Μοιραστείτε την είδηση