Τα σκουπίδια στην αυλή μας

2 Min Read

Υπάρχουν κάποια θέματα που ενώ μας αφορούν, δεν μας απασχολούν. Όπως για παράδειγμα αυτό των σκουπιδιών. Αρχίζουμε να ασχολούμαστε μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά, όπως συμβαίνει και με την περίπτωση της μονάδας καύσης απορριμμάτων.

Ο «Χρόνος» έγκαιρα ξεκίνησε τη συζήτηση, κινούμενος πάντα στην ίδια γραμμή της ανάγκης ανάδειξης θεμάτων, τα οποία παρότι δεν είναι καθόλου δημοφιλή, είναι, ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Όπως πάντα, το αρχικό ενδιαφέρον ήρθε από τους λίγους και πάντα ανήσυχους για τα κοινά και τα όσα σχεδιάζονται εν Αθήναις, ενώ σε δεύτερη φάση μπήκαν στο παιχνίδι περισσότεροι, ανταποκρινόμενοι σε μια πιο συνθηματική και συναισθηματική συζήτηση. Και πάλι, βέβαια, απέχουμε πολύ από μια καθολική συμμετοχή στο θέμα.

Όπως γράψαμε και στο παρελθόν σε αυτή τη στήλη, για τέτοια θέματα σπάνια γίνεται συζήτηση δημόσια και σε βάθος, ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες τη σοβαρότητά τους. Οι τεχνικοί όροι και οι δαιδαλώδεις διαδικασίες έγκρισης, χρηματοδότησης και υλοποίησης τέτοιων έργων αποτελούν κατά κάποιο τρόπο ένα «οχυρό» για όλους αυτούς που δεν θέλουν να εξηγήσουν τι σημαίνουν αυτά τα έργα.

Έτσι, λοιπόν, στο τέλος είναι λίγοι εκείνοι που πραγματικά γνωρίζουν τι θα γίνει και ποια αποτελέσματα θα έχει. Κι όμως πρόκειται για θέματα που αφορούν στις ζωές όλων μας.

Μοιραστείτε την είδηση