Αχ Τρίκαλα!

1 Min Read

Τα Τρίκαλα είναι μελέτη περίπτωσης και success story. Δεν ξέρω αν οι κάτοικοί της συμφωνούν με αυτό ή θα ήθελαν κάτι άλλο, αλλά όλοι εμείς, οι εκτός, σκεφτόμαστε τα Τρίκαλα ως την ελληνική επαρχιακή πόλη που είναι ωραία να ζεις.
Τα Τρίκαλα πέτυχαν πολλά και κυρίως ένα ζηλευτό city branding που σ’ εμάς λείπει πολύ. Αυτό δεν ήρθε από τη μια ώρα στην άλλη, αλλά ως αποτέλεσμα πολλών επιλογών. Μια από αυτές είναι και ο “Μύλος των Ξωτικών” που κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να τραβήξει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων επισκεπτών που έχουν συνδέσει τα Τρίκαλα με τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, φέτος ο Άγιος Βασίλης γίνεται από κόκκινος πράσινος και μιλά στα παιδιά για το περιβάλλον και την αειφορία, δείχνοντας πως πρόκειται για ένα πρότζεκτ με αντανακλαστικά.
Πίσω πάλι στη μικρή μας πόλη, όταν επιχειρήθηκε ένα θεματικό πάκο στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα, αυτό ήταν τόσο μίζερο, χωρίς έμπνευση και φαντασία που δεν κατάφερε να σταθεί και να αποτελέσει επιλογή για τους χιλιάδες γονείς και τα παιδιά της περιοχής και των γύρω νομών.
Θέλει και κόπο και τρόπο, λοιπόν, για να πετύχεις, μα κυρίως φαντασία και δημιουργικότητα.

Μοιραστείτε την είδηση