Δεν αντέχουμε άλλο τέτοιο… “κομφούζιο”

3 Min Read

Έχουμε αρκετά πραγματικά προβλήματα οι πολίτες ετούτου του τόπου. Όχι μόνον από την πανδημία η οποία καθορίζει, για τρίτη πια χρονιά, την ποιότητα της ζωής μας, την ίδια την επιβίωση μας. Αλλά και μια παράλληλη ….επιδημία ανατιμήσεων, όλων των βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Τόσον ώστε ο βίος μας, για όλους τους “μη έχοντες”, τους μεροκαματιάρηδες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανεργους, τους υποαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, να καθίσταται όλο και περισσότερο δυσβάστακτος, προβληματικός. Οπότε έχουμε απόλυτη ανάγκη από μια κυβέρνηση που, αν μη τι άλλο, να αποδεικνύει ότι πορεύεται στη βάση ενός σχεδίου, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Πείτε μου τώρα εσείς, κ. Πρόεδρε, αν αυτά που παρακολουθούμε, να γίνονται και,ιδίως, να λέγονται, από τους υπουργούς σας, μπορούν πράγματι να εμπεδώσουν ένα αίσθημα σιγουριάς ότι αυτοί που μας κυβερνούν ξέρουν τι κάνουν και τι λένε.

*** Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης βγαίνει στο “γυαλί” δηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να καταργηθούν άμεσα ορισμένα από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν μέσα στις γιορτές στην εστίαση, όπως η απαγόρευση της μουσικής. Ακολουθεί ένα “αδειασμα” του υπουργού, τόσο από το  Μαξίμου, μέσω διαρροών, αλλά και δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Και τελικώς ανακοινώνεται η παράταση των μέτρων.

*** Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας,τελείως αναρμόδιος περί το θέμα, εκφράζει δημοσίως την άποψη ότι θα μπορούσε να δοθεί παράταση και να μην ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ αφήνει και παράθυρο για καθυστέρηση στην επαναλειτουργία των σχολείων.  Σε αντίθεση με τη γραμμή που ακολουθούν οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Παιδείας.

*** Ο,  λαλίστερος πάντων, υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ ως ένα μέτρο για συγκράτηση των ανατιμήσεων (!!!). Προφανώς διότι ο ίδιος δεν είχε κάποια αποδοτικότερη έμπνευση.  Για να αναγκασθεί να μαζεύει τα αμάζευτα, όταν τον διεψευσαν τόσον ο αρμόδιος  υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όχι άλλο τέτοιο κομφούζιο. Μάθετε επιτελούς, στους συνεργάτες σας, την αξία του διδαχθέντος από τον Ηράκλειτο: “Μη λάλει προς ηδονήν”. Μη μιλάτε μόνο για την ευχαρίστηση να ακούτε την φωνή σας να αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης

Μοιραστείτε την είδηση