Δεν έχουν πειστεί οι Δυτικομακεδόνες για την πορεία της Μετάβασης

1 Min Read

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα που προέκυψαν από τη δημοσκόπηση που έκανε το Green Tank σε συνεργασία με την Prorata σχετικά με το μέλλον της περιοχής.

Σύμφωνα με αυτή μόλις το 14% των πολιτών θεωρεί λογική τη σχεδιαζόμενη λύση με βάση το ορυκτό αέριο για την τηλεθέρμανση των τεσσάρων πόλεων στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας. Μάλιστα, το ίδιο ακριβώς ποσοστό θεωρεί ότι η επιλογή του ορυκτού αερίου θα οδηγήσει στο χαμηλότερο κόστος θέρμανσης. Αντίθετα, το 60% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η επιλογή αυτής της λύσης θα αυξήσει το κόστος θέρμανσης.

Επίσης, ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο ότι το 68% των ερωτώμενων θεωρεί ότι οι δημοτικές αρχές των τεσσάρων πόλεων, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, πρέπει να επανεξετάσουν τη λύση που σχεδιάστηκε το 2020 και βασίζεται στο ορυκτό αέριο.

Contents
Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα που προέκυψαν από τη δημοσκόπηση που έκανε το Green Tank σε συνεργασία με την Prorata σχετικά με το μέλλον της περιοχής.Σύμφωνα με αυτή μόλις το 14% των πολιτών θεωρεί λογική τη σχεδιαζόμενη λύση με βάση το ορυκτό αέριο για την τηλεθέρμανση των τεσσάρων πόλεων στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας. Μάλιστα, το ίδιο ακριβώς ποσοστό θεωρεί ότι η επιλογή του ορυκτού αερίου θα οδηγήσει στο χαμηλότερο κόστος θέρμανσης. Αντίθετα, το 60% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η επιλογή αυτής της λύσης θα αυξήσει το κόστος θέρμανσης.Τα παραπάνω ευρήματα δείχνουν ότι οι Δυτικομακεδόνες δεν έχουν πειστεί ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μάλλον είναι πεπεισμένοι περί του αντιθέτου. Γι’ αυτό το λόγο και καλούν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση να το ξανασκεφτούν. Όσο υπάρχει χρόνος. Άραγε θα εισακουστούν;

Τα παραπάνω ευρήματα δείχνουν ότι οι Δυτικομακεδόνες δεν έχουν πειστεί ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μάλλον είναι πεπεισμένοι περί του αντιθέτου. Γι’ αυτό το λόγο και καλούν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση να το ξανασκεφτούν. Όσο υπάρχει χρόνος. Άραγε θα εισακουστούν;

Μοιραστείτε την είδηση