Δικαίωμα στη λήθη

1 Min Read

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά και κυρίως αυτό με την μικρή που απήχθη και που είναι υποχρεωμένη να ακολουθείται από το ψηφιακό αποτύπωμα που θα αφήσει αυτή η ιστορία σε όλη της τη ζωή, είναι σημαντικό να μιλήσουμε για το δικαίωμα στη λήθη.
Πρόκειται για γνωστό δικαίωμα διαγραφής που εισήγαγε πριν δύο περίπου χρόνια ο αναθεωρημένος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της. Πρόκειται για την δυνατότητα που μας δίνεται πλέον να ζητούμε από μηχανές αναζήτησης, όπως η Google να διαγράφουν πληροφορίες σχετικά με εμάς από τα αποτελέσματά τους.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη τα παιδιά, από μικρά πλέον να μαθαίνουν πως να προστατεύουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα, μαθαίνοντας για τα δικαιώματά τους και αντιλαμβανόμενα ότι αυτό αποτελεί μια νέου είδους ταυτότητα. Η έκκληση της 27χρονης Μία Καλίφα, που πρωταγωνίστησε στη βιομηχανία του πορνό και τώρα θέλει να κάνει μια νέα αρχή και ζητά να κατέβουν όλα τα επίμαχα βίντεο από τον ιστό και η συμπαράσταση από τους φαν της, είναι μια ακόμα περίπτωση που το δικαίωμα στη λήθη γίνεται αίτημα.

Μοιραστείτε την είδηση