Έχουμε πολύ δρόμο για την αποκατάσταση της Γέφυρας

1 Min Read

Εύλογες ανησυχίες προκύπτουν μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του τεχνικού συμβούλου που έχει αναλάβει την προετοιμασία της δημοπράτησης και την επίβλεψη της μελέτης των εργασιών συντήρησης της γέφυρας.

Το έγγραφο κάνει λόγο για πιθανή λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων, την ώρα που ένα χρόνο μετά την τοποθέτηση των φαναριών, όσοι διέρχονται καθημερινά από τη γέφυρα δηλώνουν αγανακτισμένοι από την μεγάλη αναμονή.

- Advertisement -

Καλά ενημερωμένοι κύκλοι μηχανικών αναφέρουν, μάλιστα, ως παράδοξο το γεγονός ότι ο τεχνικός σύμβουλος διατυπώνει διαπιστώσεις, καθώς όπως λένε έργο του δεν είναι ούτε η περιγραφή της κατάστασης, ούτε η επέκταση σε τεχνικές διαπιστώσεις, αφού αυτά εμπίπτουν στο ρόλο του μελετητή.

Αυτό που είναι, πάντως, σίγουρο είναι ότι έχουμε πολύ ακόμα δρόμο μπροστά μας μέχρι να γίνει ο δημόσιος διαγωνισμός για την επιλογή του μελετητή, την εκπόνηση της ειδικής μελέτης ελέγχου στατικής επάρκειας και αποκατάστασης της λειτουργικότητας και ασφαλούς λειτουργίας της γέφυρας που θα ανοίξουν το δρόμο για τη σύνταξη των τευχών των διαγωνισμών επιλογής εξειδικευμένων τεχνικών εταιριών με τεχνογνωσία εκτέλεσης των εξειδικευμένων επισκευών.

Μοιραστείτε την είδηση