Ειδήσεις για την υγεία

1 Min Read

Είναι φυσικό ειδήσεις όπως η χθεσινή, σχετικά με την «τυχαία» ανακάλυψη κυττάρου που εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα και δίνει ελπίδες στους ασθενείς, να γεμίζουν χαρά και ελπίδα πρώτα απ’ όλους όσους νοσούν και τις οικογένειές τους, αλλά και όλους εμάς.
Είναι σημαντικό, όμως, οι ειδήσεις αυτές να αντιμετωπίζονται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και κυρίως απο τα μέσα ενημέρωσης.
Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης σε εγκληματικό βαθμό από επιτήδειους που με διάφορα γιατροσόφια τους εξαπατούσαν. Ούτε λίγες εκείνες που βρέθηκε «το φάρμακο κατά του καρκίνου» μόνο στους τίτλους.
Επειδή αυτό που διακυβεύεται είναι η δημόσια υγεία, η σωστή ενημέρωση, αλλά και η αξιοπρέπεια, έχουμε σε κάποιο -μικρότερο ή μεγαλύτερο- βαθμό ευθύνη όλοι, είτε διακινούμε επαγγελματικά την πληροφορία, είτε ερασιτεχνικά μέσω facebook.
Πριν την αναπαράγουμε λοιπόν, είναι σημαντικό να δούμε από που προέρχεται, αν την υπογράφει κάποιος και σε ποιο μέσο δημοσιεύεται. Τουλάχιστον, έτσι θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους από την διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων που πλήττουν σοβαρά τη δημόσια υγεία.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση