Είσαι ότι δηλώσεις

1 Min Read

Ένας τύπος, χθες, στο τουίτερ του, ονόματι Κωνσταντίνος Καλέμης, έβγαλε χολή και όξος εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το τι έγραψε δεν χρειάζεται να το ξαναγράψουμε, ας αρκεστούμε πως επρόκειτο για έναν ρατσιστικό οχετό.
Ο τύπος αυτός στο βιογραφικό του αναφέρει πως είναι καθηγητής στο ΕΚΠΑ και σύμβουλος για θέματα προσφυγικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Λίγο μετά τον σάλο που ξέσπασε κατέβασε τον λογαριασμό του στο τουίτερ, ενώ στην καθαίρεσή του προχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς.
Αυτός ο τύπος ο Καλέμης προφανώς και πρέπει να φύγει από το σχολείο άμεσα και καλώς η Κεραμέως προχώρησε στην απομάκρυνσή του. Απλά για χάρη της ακρίβειας και της διασταύρωσης, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι ούτε Ο (με την έννοια του επικεφαλής) σύμβουλος στα θέματα εκπαίδευσης προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας είναι, ούτε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο. Το ότι δηλώνει ότι είναι τα παραπάνω, δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Πρόκειται για εκπαιδευτικό που αποσπάστηκε το ’17, ως συντονιστής σε δομή στη Μαλακάσα και πιθανόν είχε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το ΕΚΔΔΑ.
Οι παραπάνω λεπτομέρειες δεν αλλάζουν κάτι επί της ουσίας, αλλά είναι σημαντικές για την εγκυρότητα της είδησης και την αποφυγή εξαγωγής λάθος συμπερασμάτων.

Μοιραστείτε την είδηση