Εν ψυχρώ ρατσισμός

2 Min Read

Ο ρατσισμός δε βγαίνει τόσο εύκολα από την ψυχή και το μυαλό κάποιων ανθρώπων και η περίπτωση της δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ απέδειξε ότι άλλο είναι να τον αποκηρύσσουμε λεκτικά, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να τον αφήσουμε πίσω μια για πάντα.
Το θέμα με τον ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση είναι ότι δεν θεραπεύεται με την πολιτική ορθότητα και την εκπαίδευση μόνο. Πρέπει να αντιμετωπίζεται παράλληλα και με μέτρα ελέγχου κυρίως ως προς εκείνους, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους την εξουσία.
Γιατί αν η επιβολή της τάξης βρεθεί στα χέρια του λάθος ανθρώπου, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές έως τώρα, δεν φτάνουν μόνο τα ευχολόγια, αλλά χρειάζονται και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να μην ξεφύγουν τα πράγματα.
Άπαξ και τα πράγματα ξεφύγουν, τα αποτελέσματα είναι δραματικά και τα έχουμε δει τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.
Κλείνω με μια εικόνα που μου έκανε εντύπωση από μια ισλανδική σειρά, όπου ο αστυνομικός για να πάρει το όπλο του, το οποίο βρισκόταν σε ειδικό χρηματοκιβώτιο εντός του αυτοκινήτου, τηλεφώνησε στο κέντρο, έδωσε τον αριθμό του σήματός του και εν συνεχεία πήρε έναν κωδικό μιας χρήσης με τον οποίο άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και πήρε το όπλο. Είναι η διαδικασία που χρειάζεται για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι κατά λάθος πυροβόλησε.

Μοιραστείτε την είδηση