Επάγγελμα influencer

1 Min Read

Υπάρχει μια περιζήτητη ιδιότητα τον τελευταίο καιρό που ακούει στο όνομα influencer. Στα ελληνικά αποδίδεται σε ελεύθερη μετάφραση ως αυτός/ή που ασκεί επιρροή στο κοινό και καθορίζει τις επιλογές του.

Είναι ο αγαπημένος chef, ο οποίος μαγειρεύει αγαπημένες συνταγές με συγκεκριμένες μάρκες προϊόντων, η δημοφιλής παρουσιάστρια που στο Instagram της επιλέγει συγκεκριμένα προϊόντα για το πρόσωπό της ή ο youtuber που προτείνει συγκεκριμένη μάρκα ηλεκτρονικών συσκευών.

Είναι, όμως, και ο παίκτης reality ή κάποιος με πολλές χιλιάδες followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που με τις πράξεις του μπορεί να παρακινήσει, να εμπνεύσει και να δημιουργήσει μια τάση.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι υπάρχουν πλέον δεκάδες σεμινάρια, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι θέλουν να γίνουν επαγγελματίες influencers και να προωθούν συνειδητά μάρκες, έχοντας και τα ανάλογα έσοδα.

Την ίδια ώρα, σούπερ μάρκετ ζητούν αποθηκάριους, καταστήματα πωλητές, αγροτικές εργασίες χέρια, αλλά όλοι είναι πολύ απασχολημένοι στο να κάνουν το επάγγελμα που φαντάζει ακαταμάχητο, να γίνουν δηλαδή influencers. Κοινώς να πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Μοιραστείτε την είδηση