Έθνος (αν)α-Δελφών

1 Min Read

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που η …αγία οικογένεια Χριστινάκη είχε δημιουργήσει ολόκληρη …γραμμή παραγωγής πανεπιστημιακών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο νεποτισμός υπήρξε ανέκαθεν στοιχείο της κουλτούρας μας. Από την εποχή που στην παράσταση “Τιμή” του Χριστόφορου Νέζερ έπαιζαν μόνο ηθοποιοί με τον ίδιο επώνυμο, έως το ντόρο που δημιουργήθηκε χθες με τη συμμετοχή στο Delphi Economic Forum οκτώ ανθρώπων που σχετίζονται με κοντινούς συγγενικούς δεσμούς με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (συμμετέχει και ο ίδιος!).
Εφόσον πρόκειται για ένα διεθνές επιστημονικό φόρουμ, θα πρέπει να δεχθούμε ότι αυτά τα πρόσωπα είναι τα καλύτερα στο είδος τους.
Δεν μπορούμε, όμως, παρά να αναρωτηθούμε, παίρνοντας ως δεδομένο ότι είναι οι καλύτεροι, πως και δεν τους προκαλεί προβληματισμό ότι μετετράπη ένα τέτοιο γεγονός σε …οικογενειακή υπόθεση;
Λέμε πάντα ότι “η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια”. Κι αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Μπορεί το Φόρουμ των Δελφών να είναι ανεξάρτητη διοργάνωση και μπορεί να μην έχει δημόσιο χαρακτήρα, αλλά σε κάποια πράγματα ισχύει το “κοντά στο νου κι η γνώση”.

Μοιραστείτε την είδηση