Γιατί έτσι μου «κάπνισε»

1 Min Read

Από όλη αυτή την ιστορία με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού, πάλι το θέμα δημιουργήθηκε με το ελάχιστο. Τον τετραψήφιο δηλαδή αριθμό και το «κάρφωμα» των καπνιστών.
Με αστειάκια και άλλα χιουμοριστικά η πλειονότητα όσων ασχολήθηκαν, εστίασε στο «κάρφωμα», αφήνοντας να περάσει ασχολίαστο το σοβαρό του θέματος που είναι -επιτέλους- η εφαρμογή του νόμου.
Εδώ, λοιπόν, αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά το μεγάλο πρόβλημά μας με την εφαρμογή των κανόνων. Αντί να δούμε τους κανόνες, ως έναν τρόπο για να δημιουργήσουμε μια διαφορετική κουλτούρα, απαλλαγμένη από τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνού, στεκόμαστε στο επουσιώδες. Ψάχνουμε δηλαδή έρεισμα σε αντανακλαστικά που δεν έχουν σχέση με το παρόν.
Σε μια κοινωνία που πραγματικά είναι δημοκρατική και σέβεται τους κανόνες, ως προϋπόθεση για τη λειτουργία της, κανείς δεν χρειάζεται να «καρφώνει» τον άλλο, αφού πολύ απλά όλοι, συμφωνώντας ή διαφωνώντας, τους εφαρμόζουν.
Τα προβλήματα ξεκινούν με τη μη εφαρμογή του νόμου, γιατί έτσι «καπνίζει» του καθενός και ως εκ τούτου την ανασφάλεια που δημιουργείται, αφού σε μια κοινωνία ανθρώπων που δεν υπάρχουν κανόνες, υπάρχει έλλειμμα δικαιοσύνης.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση