Η άνοδος της Γκρέτα Τούνμπεργκ και του περιβαλλοντικού αιτήματος

1 Min Read

Πριν λίγες ημέρες έγραφα πως «για όσους δεν έχουν ακούσει για εκείνη, η μικρή Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία, αποτελεί ίσως την πιο ιδιαίτερη περίπτωση στη λίστα με τους υποψήφιους για το φετινό Νobel Ειρήνης.
Πρόκειται για μια μικρή σε ηλικία ακτιβίστρια, η οποία έχει αναχθεί σε σύμβολο χάρη στον αγώνα της κατά της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου και στις δράσεις που έχει κινήσει, όπως το κάλεσμα σε σχολική απεργία για το περιβάλλον κάθε Παρασκευή, η οποία έχει πάρει διαστάσεις μαζικού κινήματος κι έχει το hashtag #FridaysForFuture, όπως διαβάζουμε στις εκατομμύρια δημοσιεύματα που υπάρχουν για εκείνη».
Ε, λοιπόν, η Γκρέτα έκανε την προηγούμενη Παρασκευή το θαύμα της και κατάφερε να ξεσηκώσει εκατομμύρια νέων σε όλων τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων και στην Ελλάδα, με το πάθος της για δράση, το οποίο κάποιοι μπορεί να μην συμμερίζονται και να την κατηγορούν ως «νεολουδίτισσα», στην πραγματικότητα, όμως, φαίνεται πως μπορεί στην πράξη να φέρει αποτελέσματα.
Το γεγονός ότι οι νέοι άφησαν τους καναπέδες και ανέλαβαν δράση, όσο επικοινωνιακό κι αν ακούγεται, αν, σε μικρό -έστω-βαθμό, καταφέρει να μετουσιωθεί σε δράση θα είναι μια τεράστια νίκη για όλους.

Μοιραστείτε την είδηση