Η δεύτερη ευκαιρία

2 Min Read

Γιατί τη δεύτερη φορά να προχωρήσουν τα πράγματα καλύτερα από την πρώτη; Είναι το βασικό ερώτημα των κατ’ εξοχήν αρνητών της δεύτερης ευκαιρίας, στο γάμο, στη σχέση, στη δουλειά.
Και για τα μεν δύο πρώτα, είναι αρμοδιότεροι άλλοι για να απαντήσουν, αλλά στο θέμα της επιχειρηματικότητας και της εργασίας είναι ολοφάνερο το γιατί. Η δεύτερη ευκαιρία έρχεται ως «αναγέννηση», ως ένα δώρο, για να διορθώσει κάποιος όλα αυτά που έχουν πάει την πρώτη φορά στραβά. Και είναι σίγουρο ότι τη δεύτερη φορά αυτός ο κάποιος έχει και μεγαλύτερη εμπειρία και οξύτερη αντίληψη σε σχέση με το ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει περισσότερο.
Η δεύτερη ευκαιρία δεν αφορά μόνο στους επιχειρηματίες που έχουν αποτύχει στην πρώτη προσπάθεια, αλλά και σε όλους όσοι αντιλαμβάνονται ότι πλέον ζούμε σε μια εποχή που οι κύκλοι της εργασίας, των προϊόντων και των υπηρεσιών κλείνουν γρήγορα. Πάρα πολύ γρήγορα.
Το ότι αποφάσισες στα 20 να γίνεις τσαγκάρης, δε σημαίνει ότι στα ογδονταφεύγα θα πεθάνεις τσαγκάρης, κι ενώ έχει προηγηθεί η επέλαση του έτοιμου, φθηνού, κινέζικου παπουτσιού. Και για να μην βλέπουμε μόνο τους άλλους, ας πούμε και τα του οίκου μας. Είναι φανερό πως η έντυπη δημοσιογραφία δεν θα κρατήσει πολύ ακόμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ωραίες ιστορίες θα πεθάνουν, αφού μπορούν να μεταφερθούν πια σε άλλο μέσο με ένα διαφορετικό τρόπο.
Σημασία, λοιπόν, έχει να αντιληφθούμε νωρίς προς τα που οδεύουν τα πράγματα και να αναζητούμε την εξέλιξη. Για τη σημασία της εξέλιξης, ρωτήστε τον πρώτο δεινόσαυρο που θα συναντήσετε…

Μοιραστείτε την είδηση