Η ντροπή της Ευρώπης

3 Min Read

Τι κρίμα. Τι ντροπή για την ανθρωπότητα. Τι κατάντια του «ευρωπαϊκού οικοδομήματος»

Εκείνοι που άλλοτε ήσαν μαντρωμένοι με συρματοπλέγματα και επιζητούσαν την αλληλεγγύη των λαών των δημοκρατικών κοινωνιών, Ούγγροι, Τσέχοι, Σλοβάκοι, Πολωνοί, σε συνεργασία με την συνεχώς ανερχόμενη ακροδεξιά της Αυστρίας και το καθεστώς των μασκαρο-«μακεδόνων» του Γκρούεφσκι, προωθούν τον αποκλεισμό των ελληνικών συνόρων με συρματοπλέγματα.

- Advertisement -

Εκείνοι που κατέφευγαν πρόσφυγες στη Δύση, πότε μετά την εισβολή των τανκς στην Ουγγαρία, το 1956 και ποτέ μετά την στρατιωτική καταστολή της «άνοιξης της Πράγας» το 1968, εκείνοι που γέμισαν την Ευρώπη με οικονομικούς μετανάστες που αναζητούσαν καλύτερη ζωή μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, στη δεκαετία του ’90, δεν θέλουν να …μολύνουν τα εδάφη τους οι πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη.

Και δεν είναι μόνον εντροπή, αλλά και πρόκληση. Διότι οι κυβερνήσεις αυτών των κρατών ήταν εκείνες που πλειοδοτούσαν κατά την συγκρότηση των περίφημων «συμμαχιών των προθύμων» για να γίνουν οι στρατιωτικές επεμβάσεις στο Ιράκ και την Λιβύη, αλλά και να εξοπλισθούν οι κάθε λογής ισλαμιστές στην Συρία, επεμβάσεις από τις οποίες προκλήθηκε αυτή η έκρηξη του φασιστικού φονταμενταλισμού. Οι αγριότητες του οποίου είναι ακριβώς η αιτία για το τεράστιο κύμα φυγής από τις χώρες που τάχα «απελευθέρωσαν» οι «πρόθυμοι» Ούγγροι, Τσέχοι, Σλοβάκοι, Πολωνοί και Σκοπιανοί.

Η Ελλάδα, ακόμη και με τις πλέον φιλονατοϊκές και φιλοαμερικανικές κυβερνήσεις στην εξουσία, ουδέποτε πήρε ενεργό μέρος σε αυτές τις επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις που έχουν αφήσει πίσω τους και εξακολουθούν να αφήνουν εκατομμύρια νεκρούς, σακατεμένους, βασανισθέντες, ταπεινωθέντες και ξεσπιτωμένους. Που άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου. Που δημιούργησαν το τεράστιο προσφυγικό κύμα, το οποίο τώρα …ενοχλεί τους Βόρειους συμμάχους και εταίρους μας.

Η Ελλάδα είναι απλώς ο πιο κοντινός «διάδρομος» διαφυγής, μετά την θύρα εξόδου που είναι Τουρκία. Και αντί να της παράσχουν κάθε βοήθεια, ώστε να διεκπεραιώνει ταχύτατα τον έλεγχο και να διαχωρίζει τους πράγματι πρόσφυγες από τους τυχοδιώκτες, αφού είναι δεδομένο ότι, λόγω και της οικονομικής καχεξίας της, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τέτοιο όγκο προσφύγων και μεταναστών, απεργάζονται σχέδια για να την ….τιμωρήσουν.

Η ντροπή της Ευρώπης. Δεν είναι πια μόνο το «αυγό του φιδιού». Είναι το ίδιο το ερπετό, φτιασιδωμένο με «δημοκρατικά» ψιμύθια, που σηκώνει κεφάλι.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση