Η πολιτική συμμετοχή και η επιστολική ψήφος

1 Min Read

Υπάρχουν κάποια θέματα για τα οποία γίνεται πολύς λόγος, χωρίς να υπάρχει λόγος. Ένα από αυτά είναι και το θέμα της επιστολικής ψήφου και το αν θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν χωρίς φυσική παρουσία.
Στην εποχή που η εξ’ αποστάσεως και η ασύγχρονη επικοινωνία χρησιμοποιούνται με άπειρες εφαρμογές απο την ιατρική και την εκπαίδευση ως την οικονομία και το μάρκετινγκ, είναι αστείο ακόμα και να συζητάμε το θέμα απο τεχνολογικής άποψης.
Έχει, όμως, νόημα να το δούμε στην ουσία του. Σε σχέση δηλαδή με την τόνωση της πολιτικής συμμετοχής, αλλά και της δυνατότητας κάποιος που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό να αποφασίζει για όσους ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Αυτό, λοιπόν, είναι το θέμα κι έχει συγκεκριμένες προεκτάσεις.
Από την στιγμή, όμως, που θέλουμε οι Έλληνες του εξωτερικού να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν, τότε η επιστολική ψήφος θεωρείται απαραίτητη εξέλιξη. Εκτός αν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που τα «καραβάνια» των ψηφοφόρων του εξωτερικού μετακινούνταν με το Olympic Flame της Ολυμπιακής στην υγειά των κορόϊδων.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση