Ισότητας των φύλων το ανάγνωσμα

1 Min Read

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα σε ότι αφορά στη θέση των γυναικών και θέματα ισότητας των δύο φύλων.
Δεν ακούγεται και πολύ περίεργο αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην εκπροσώπηση των γυναικών σε διάφορους χώρους, κοινωνικούς και επαγγελματικούς.
Πολλές γυναίκες σπουδάζουν, αρκετές καταφέρνουν να βγουν στον επαγγελματικό στίβο, αλλά λίγες εν τέλει καταλαμβάνουν θέσεις ψηλά στην ιεραρχία.
Μου έρχεται συχνά στο μυαλό η παρατήρηση ενός συναδέλφου απο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού που βλέποντας ένα πάνελ σε ένα συνέδριο στην Ελλάδα, έκανε την παρατήρηση ότι το γυναικείο φύλο υποεκπροσωπούνταν και αντίθετα υπερεκπροσωπούνταν οι λευκοί άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.
Τότε δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, αλλά η παρατήρηση αυτή μου έρχεται ξανά και ξανά στο μυαλό, κάθε φορά που συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.
Απλά ούσα κομμάτι αυτής της πραγματικότητας δεν το είχα δει καθαρά. Χρειάζεται πάντα ένα τρίτο μάτι για να σου δώσει την καθαρή εικόνα αυτού που συμβαίνει. Στην περίπτωσή μας είναι ότι η υπόθεση της γυναικείας εκπροσώπησης έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

Μοιραστείτε την είδηση