Κάντο όπως η Κοζάνη

2 Min Read

Τα Βρασνά δεν κατάφεραν αυτό που κατάφερε η Κοζάνη πριν λίγα μόλις χρόνια. Να έρθουν στη δημόσια συζήτηση για όλους τους σωστούς λόγους. Κατάφεραν μόνο να σχολιαστούν αρνητικά και να χλευαστούν με κάθε τρόπο, μετά την απόφαση των κατοίκων τους να μπλοκάρουν τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής.
Κάποιοι, μάλιστα, οδηγούμενοι από την ακραία αυτή αντίδραση των κατοίκων, έφτασαν στο σημείο να ψάξουν την ιστοσελίδα του Μορφωτικού τους Συλλόγου, όπου αναφέρεται ότι «ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βρασνών ιδρύθηκε από τους κατοίκους του οικισμού το 1979 σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του πολιτιστικού επιπέδου του χωριού αλλά, περισσότερο, της διατήρησης των πατροπαράδοτων ηθών και εθίμων, αυτών που κινδυνεύουν να χαθούν λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Άλλωστε οι κάτοικοι των Βρασνών είναι γηγενείς και όχι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και κατοικούν αυτόν τον τόπο περισσότερο από 2.000 χρόνια».
Αυτό ήταν και το «κερασάκι» στην τούρτα της υπόθεσης των Βρασνών, το γεγονός δηλαδή που δείχνει ότι οι κάτοικοι κινήθηκαν έτσι για όλους τους λάθος λόγους.
Στο ίδιο τεστ η Κοζάνη είχε περάσει και μάλιστα με άριστα. Δείχνοντας, όχι μόνο, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εκείνη τη νύχτα βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, αλλά και στους κατοίκους των ελληνικών νησιών που τόσα χρόνια σηκώνουν ασύμμετρα το βάρος της υποδοχής και της φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών.
Κάθε φορά, λοιπόν, που προκύπτει ένα τέτοιο θέμα, έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε περήφανοι ότι δείξαμε το σωστό δρόμο. Λυπεί πολύ ότι αυτό που έκανε η Κοζάνη δεν ισχύει για όλους.

Μοιραστείτε την είδηση