Κάθε εβδομάδα, ένα Μπέργκαμο;

3 Min Read

Φοβάμαι ότι, πολλοί από εμάς, έχουμε μπει σε διαδικασία μιθριδατισμού. Συνηθίσαμε πια το “δηλητήριο” με την ημερήσια θνησιμότητα λόγω του κορονοϊού. Τόσον ώστε, από εκεί που παρακολουθούσαμε συγκλονισμένοι, την Άνοιξη του 2020, τις εκατόμβες των θυμάτων του ιού, που μεταφέρονταν με στρατιωτικά οχήματα στο νεκροταφείο του Μπέργκαμο, στην γειτονική Ιταλία, τώρα πια δεν μας κάνει καμιά εντύπωση το ότι πλησιάζουμε στο εβδομαδιαίο θλιβερό ρεκόρ εκείνης της περιόδου. Τότε το Μπέργκαμο θρηνούσε 670 νεκρούς σε μια εβδομάδα. Τώρα η Ελλάδα τρέχει να φτάσει εκείνο το …επίτευγμα. Διότι με 2125 νεκρούς, τον μήνα που πέρασε, έχουμε μέσο όρο εβδομάδος 531 θύματα. Αν αυτό δεν ειναι εφιάλτης, τότε οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους. Αντί της ανοσίας έχουμε πετύχει την ανοησία.

Είμαστε, δυστυχώς σε πολύ άσχημη θέση, ως προς τον αριθμό των θυμάτων, ανά εκατομμύριο κατοίκων του πληθυσμού, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έβδομη χειρότερη χώρα. Τόσο από τις 27 όσο και από τις εκτός ΕΕ λοιπές χώρες της δυτικής Ευρώπης. Και δεν με παρηγορεί καθόλου το ότι υπάρχουν και έξη χειρότερες από εμάς (Βουλγαρία, Κροατία, Λετονία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Τσεχία).

- Advertisement -

Διότι προτιμούσα την εποχή του πρώτου κύματος, όταν με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, η Ελλάδα αναφερόταν, διεθνώς, ως υπόδειγμα.

Ύστερα υποκύψατε, εσείς που κυβερνάτε, στην πρακτική του “ντράπου τον ένα, ντράπου τον άλλο, έκανα τον άνδρα μου κερατά”. Και το κακό ειναι ότι αυτή την πρακτική ακολουθείτε ακόμη, έναντι ορισμένων ομάδων.

Κατανοώ πλήρως τα μέτρα που αποβλέπουν να οδηγήσουν όλους τους άνω των εξήντα ετών στα εμβολιαστικά κέντρα. Και ας λένε και ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης τα δικά τους περί “στοχοποίησης” των συνταξιούχων και άλλες μπούρδες. Εκεί πονάμε. Εκεί έχουμε τους περισσότερους νεκρούς. Στους άνω των εξήντα. Άρα εκεί πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική πίεση.

Αδυνατώ όμως να κατανοήσω με ποια λογική κάνετε στραβά μάτια απέναντι στις χιλιάδες ανεμβολίαστους των σωμάτων ασφαλείας. Ο επίσκοπος Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στους ιερείς, είπε πως όποιος μισθοδοτείται από το δημόσιο πρέπει να εμβολιάζεται, άλλως να του κόβουν τον μισθό. Και σας άρεσε το πνεύμα της δήλωσης του. Τότε γιατί δεν το επεκτείνετε και για τους αστυνομικούς, λιμενικούς και λοιπούς; Προτάσσετε το πως δεν θα χάσετε ψηφαλάκια και όχι το πως δεν θα χάσουμε ζωές;

 

Μοιραστείτε την είδηση