Κοινωνική φούσκα

1 Min Read

Να μπούμε οικειοθελώς σε μια κοινωνική “φούσκα” μας καλεί η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, με στόχο να περιορίσουμε τον κορωνοϊο. Και μοιάζει μια πολύ συνετή επιλογή, εφόσον βλέπουμε παντού γύρω μας ότι η κατάσταση έχει δυσκολέψει για τα καλά και πρέπει να αφήσουμε πίσω τις ανέμελες μέρες του καλοκαιριού, τότε που πιστεύαμε ότι ο… θεός της Ελλάδας μας προστατεύει.
Ούτως ή άλλως σε μια “φούσκα” βρισκόμαστε πλέον, αφού και οι επιλογές μας στον ψηφιακό κόσμο προσιδιάζουν σ’ αυτές που καλούμαστε να ακολουθήσουμε στον πραγματικό κόσμο.
Ο μεγάλος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι μήπως στο τέλος νομίσουμε ότι αυτές οι “φούσκες” αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί όλος ο κόσμος.
Γιατί τότε θα βρεθούμε μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να μάθουμε ότι οι γύρω μας δεν σκέφτονται καθόλου όπως εμείς. Θα προσγειωθούμε ανώμαλα μαθαίνοντας για περιπτώσεις όπως αυτών που κολλάνε αφίσες που γράφουν μηνύματα προερχόμενα δήθεν από τα παιδιά που λένε “μπαμπά, μαμά δεν θα ξεχάσω ποτέ πως με φίμωσαν για εκπαιδευτικούς λόγους και τους το επέτρεψες”. Με άλλα λόγια θα συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε ανάμεσά τους…

Μοιραστείτε την είδηση