Μας αφορά προσωπικά

1 Min Read

Σε κοιλάδα των δακρύων θα μετατραπεί η κοιλάδα του λιγνίτη, αν δεν πάρουμε απόφαση όλοι μας ότι το θέμα μας αφορά προσωπικά.
Στις ενημερωτικές ημερίδες δεν κουνιόμαστε να πάμε, σε διαβουλεύσεις βαριόμαστε να συμμετέχουμε, αλλά όταν έρχεται η ώρα της κριτικής, έχουμε ράμματα για την γούνα όλων.
Μάθαμε τόσα χρόνια στην κάθετη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπου οι από πάνω αποφασίζουν και διατάζουν και οι από κάτω ακολουθούν, διατηρώντας το μοναδικό προνόμιο να κριτικάρουν.
Πλέον και τουλάχιστον σε ότι αφορά στο ευρωπαϊκό επίπεδο, τα συμμετοχικά μοντέλα απόφασης κερδίζουν έδαφος, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις, όπως η δική μας, που μια περιοχή καλείται να ξεχάσει αυτά που ήξερε και να αλλάξει σε χρόνο dt.
Οι κερδισμένες κοινωνίες, έως τώρα, είναι όλες εκείνες που κατάφεραν να ενεργοποιηθούν από την βάση και να «σηκώσουν τα μανίκια» για να παλέψουν το θέμα συλλογικά και συνεργατικά.
Οι πολλές ιδέες φέρνουν πάντα πιο πλούσια αποτελέσματα από τις λίγες, ενώ εκείνοι που θα βιώσουν τις αλλαγές είναι συχνά πιο ειδικοί από τους κάθε είδους ειδικούς.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση