Με νέα απάντηση της Δημοτικής Κίνησης συνεχίζεται η κόντρα για το αναψυκτήριο του Αγίου Δημητρίου

5 Min Read
Με ανάρτηση στο facebook ανταπάντησε η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης σχετικά με το θέμα της μίσθωσης του αναψυκτηρίου.
Αναλυτικά:
Απαντητικό σχόλιο στην ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης σχετικά με το Δημοτικό Αναψυκτήριο
Η ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης σχετικά με το θέμα της παράτασης μίσθωσης του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στον Άγιο Δημήτριο δεν μας προξένησε καμία εντύπωση για το ύφος της. Είναι γνωστή η τάση του κ. Μαλούτα να «μαλώνει» όποιον έχει αντίθετη άποψη από αυτόν ή του ασκεί κριτική, χρησιμοποιώντας κατά βάση λογικά άλματα, φθηνά, τετριμμένα, επιχειρήματα και ψεύδη. Αυτό που μας προξένησε όμως τρομερή εντύπωση είναι η πεποίθηση του ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους, ανθρώπους χωρίς μνήμη και όχι στους πολίτες του Δήμου Κοζάνης.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται η ανακοίνωση του Δήμου σε αποφάσεις που λήφθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για την στήριξη του κλάδου της εστίασης, για να δείξει τις ίσες αποστάσεις που τηρούσε απέναντι σε όλους τους επαγγελματίες. Μάλλον αναφέρεται σε μέτρα που ουσιαστικά λήφθηκαν οριζόντια και πανελλαδικά σχετικά με τα δημοτικά τέλη, την αύξηση του χώρου κατάληψης και τα ενοίκια των δημοτικών καταστημάτων. Πραγματικά θα θέλαμε να μας αναφέρει ο κ. Μαλούτας ποια είναι τα αποτελέσματα της αφόρητης πίεσης για ειδική μεταχείριση που άσκησε στα αρμόδια όργανα όπως υποσχέθηκε στο σωματείο «Ερμής» κατά την συνάντησή τους στις 15-4-21 όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου : «Ο κ. Μαλούτας εξέφρασε την πρόθεσή του για άσκηση πίεσης στα αρμόδια όργανα με στόχο την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, αλλά και την ειδική μεταχείριση της Π.Ε. Κοζάνης» ή ας μας εξηγήσει, γιατί τελικά οι ντόπιες επιχειρήσεις έμειναν σε lock down περισσότερο χρόνο από κάθε άλλο μέρος σε όλη την Ελλάδα. Ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου μέτρου ή ως συνήθως θα παραπονεθεί γιατί μαθαίνει τις εξελίξεις από την τηλεόραση όπως ο ίδιος έχει πει!
Επομένως το παραμύθι της «στήριξης» καλό είναι να τελειώνει γιατί δεν πείθει πια κανέναν!
Σχετικά τώρα με το χρέος στο αναψυκτήριο και τις ευθύνες της Δημοτικής Κίνησης που θέλει να μεταβιβάσει ο κ. Μαλούτας συνεχίζοντας την τακτική της «αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση», υπενθυμίζουμε στην επιλεκτική του μνήμη τα εξής: Το χρέος στις 31-8-2019 ήταν όντως 109.903,18 ευρώ. Υπήρξαν εξώδικες οχλήσεις για εξόφληση του χρέους στις 27-7-2016 και 26-4-2017, κατάθεση στις 8-3-2018 αίτησης διαταγής απόδοσης μισθωμάτων και απόφαση στις 22-11-2018 διαταγής απόδοσης μισθίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης. Η Δημοτική Κίνηση έπραξε όσα ορίζει ο νομός στην προσπάθεια της να προασπίσει την δημοτική περιουσία, άραγε η Δημοτική Αρχή Μαλούτα-Μιχαηλίδη–Σημανδράκου μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο;
Μιλάει η Δημοτική Αρχή για διασφάλιση του ποσού μέσω της αποδοχής του από τον μισθωτή στο νέο συμφωνητικό παραβλέποντας να πει ότι το ποσό της οφειλής είναι πλήρως κατοχυρωμένο και δεν κινδυνεύει με παραγραφή από την στιγμή που έχει εκδοθεί στις 22-11-2018 η υπαριθμό 215/2018 διαταγή απόδοσης μισθίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης.
Θα μπορούσε άραγε η Δημοτική Αρχή να μας εξηγήσει πως προχώρησε στην 3ετή παράταση μίσθωσης όταν υπάρχει ξεκάθαρη επισήμανση στο αρχικό συμφωνητικό ότι παράταση μπορεί να γίνει εφόσον ο μισθωτής είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του; Ποια ακριβώς είναι η συνέπεια του μισθωτή κύριοι της Δημοτικής Αρχής;
Εν κατακλείδι, η τριανδρία Μαλούτα-Μιχαηλίδη-Σημανδράκου είναι εκτεθειμένη για τις ενέργειές της στο θέμα που αφορά την ανανέωση μίσθωσης του Δημοτικού Αναψυκτηρίου. Ευνόησε εξόφθαλμα την μισθώτρια εταιρία, για γνωστούς σε όλους λόγους, σε βάρος κάθε έννοιας οικονομικά χρηστής διαχείρισης καθώς και τήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων. Η απόφαση θα κριθεί από τα κατάλληλα όργανα ως προς την νομιμότητά της, όσον αφορά όμως την ηθική της διάσταση έχει ήδη κριθεί.
Η τριανδρία της Δημοτικής Αρχής θεωρεί ότι μπορεί να κινείται προκλητικά, μεροληπτικά και να επιδεικνύει την εύνοια της όπου και όποτε επιθυμεί. Κάνει Λάθος.

Μοιραστείτε την είδηση