Ντροπή μόνο

2 Min Read

Η επιστολή της Νανάς Παλαιτσάκη, μιας πανελίστριας που πλαισιώνει τον Φουρθιώτη ενισχύοντας τα όσα λέει (οι παλιοί τη θυμούνται στο πλευρό του Τέρενς Κουϊκ τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης) προς την Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας για να τονίζει στους νέους τι δεν πρέπει να κάνουν.

Βλέπετε, η κ. Παλαιτσάκη παραδέχεται ευθέως ότι υπήρχαν υποδείξεις που ερχόταν απευθείας από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το πως να κάνουν ορισμένα θέματα «γαργάρα», όπως λέμε στην καθομιλουμένη, με στόχο να μην πλήττεται η εικόνα και το κύρος του υπουργού.

- Advertisement -

Κι αντί να ντραπεί και να αναζητήσει κι εκείνη τις δικές της ευθύνες στα χάλια της ενημέρωσης, βγαίνει τώρα να δώσει μαθήματα δημοσιογραφίας και ελευθερίας του λόγου, επικαλούμενη το δημοσιογραφικό λειτούργημα και την έρευνα. Αυτό που έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα την πήρε δήθεν ο πόνος για την σωστή ενημέρωση του κοινού.

Η υπόθεση Φουρθιώτη ανέδειξε απίστευτα θέματα και από μόνη της αποτελεί μελέτη περίπτωσης σχετικά με τη σύνδεση που μπορεί να υπάρχει μεταξύ διαφορετικών κυκλωμάτων και σε πολλά επίπεδα της ζωής αυτού του τόπου. Κυρίως, όμως, αναδεικνύει πως το θράσος, η φθήνια και η αγραμματοσύνη κυριαρχούν.

Μοιραστείτε την είδηση