Ο σοβαρός κύριος Τσεβεκίδης

1 Min Read
Υπάρχουν κάποια πρόσωπα που ξεχωρίζουν στις δύσκολες στιγμές. Γιατί καταφέρνουν με τον λόγο και τη συνολική παρουσία τους να ενσαρκώσουν έννοιες και να αναδείξουν συμπεριφορές που μας χρειάζονται ως πρότυπα και οδηγοί σ΄αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.
Στον τοπικό μας μικρόκοσμο, λοιπόν, ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης. Από την πρώτη στιγμή ο Χάρης Τσεβεκίδης μετρημένος, αλλά όχι μίζερος, σοβαρός, αλλά όχι κινδυνολόγος, αυστηρός, αλλά όχι άδικος, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας. Χωρίς να μας “χαϊδολογάει” επιχειρεί να μας δείξει την ουσία, μιλώντας μας στη γλώσσα της αλήθειας και της ουσίας, όχι των αριθμών και της τρομοκρατίας.
Χαρακτηριστική, ως προς αυτό, είναι η χθεσινή δήλωσή του πως “είμαστε ενωμένοι και θα πρέπει να δώσουμε λύσεις, να μείνει όρθια η κοινωνία όχι μόνο η υγεία».
Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι πολύτιμη, ειδικά σε αυτές τις στιγμές, για όσους βρίσκονται στο τιμόνι της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, ακριβώς επειδή δίνει το μέτρο και κάνει προφανές ότι η ζωή μας είναι μια σειρά από επιλογές με συγκεκριμένες συνέπειες.
Μοιραστείτε την είδηση