Οι γυμνές φωτογραφίες και η διαφάνεια του αλγορίθμου

1 Min Read

Μια αποκλειστική έρευνα αποκαλύπτει ότι το Instagram εμφανίζει κατά προτεραιότητα φωτογραφίες ανδρών και γυναικών που φορούν ελάχιστα ρούχα, επηρεάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπεριφορά των δημιουργών περιεχομένου, καθώς και την αντίληψη για τον κόσμο 140 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, ένα ζήτημα που παραμένει «τυφλό σημείο» των κανονισμών της ΕΕ.

Όλοι εμείς -και περισσότερο όσοι μεταξύ ημών- στηρίζουν την προώθηση των επιχειρήσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξέρουν ότι χωρίς το συγκεκριμένα κανάλι μάρκετινγκ δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

- Advertisement -

Διστάζουν έτσι να βγουν από τα όσα επιτάσσει το ίντερνετ και να κηρύξουν αντάρτικο, πολύ δε περισσότερο να καταγγείλουν αυτές τις πρακτικές, φοβούμενοι το λεγόμενο shadowban (μια πρακτική που οι αναρτήσεις ενός χρήστη δεν εμφανίζονται σε κανέναν ή σε ελάχιστους από τους ακολούθους τους, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης), που μπορεί να τους επιβάλουν οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες.

Πρόκειται για ακόμα μια ένδειξη του γιατί η διαφάνεια των αλγορίθμων είναι τόσο απαραίτητη, προκειμένου να είμαστε όλοι σε θέση να αντιληφθούμε επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο ενημερωνόμαστε ή λαμβάνουμε αποφάσεις.

Μοιραστείτε την είδηση