Οι κατάλληλες περιστάσεις

1 Min Read

Η τάση όλων μας είναι να βάζουμε τα πάντα σε κουτιά. Σ’ έναν αβέβαιο κόσμο το να ψάχνεις να βρεις τις σταθερές της ζωής σου είναι μεγάλη υπόθεση. Και τι γίνεται όταν δεν καταφέρνεις να κάνεις αυτό που θέλεις για χίλιους δυο λόγους; Ψάχνεις για καλές δικαιολογίες για το γιατί δεν τα κατάφερες. Και συνήθως φταίνε όλοι οι υπόλοιποι γι’ αυτό. Οι συνθήκες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι γύρω μας που δεν θέλουν το καλό μας. Εντοπίζοντας αλλού το πρόβλημα είναι συνήθως κι ένας καλός τρόπος για να μπει μια λογική σε γεγονότα που φαίνονται παράλογα.
«Οι άνθρωποι πάντα γκρινιάζουν για τις περιστάσεις μέσα στις οποίες βρίσκονται. Δε πιστεύω στις περιστάσεις. Οι άνθρωποι που γίνονται σημαντικοί στον κόσμο είναι αυτοί που ψάχνουνε για τις περιστάσεις που χρειάζονται. Κι αν δε μπορούν να τις βρούνε, τότε τις φτιάχνουν» είπε μεταξύ άλλων σημαντικών ο κορυφαίος Ιρλανδός δραματουργός Τζορτζ Μπέρναρντ Σο.
Τι περιμένουμε, λοιπόν; Να έρθουν ως δια μαγείας οι κατάλληλες περιστάσεις για να μεγαλουργήσουμε ή να αποκτήσουμε τη δύναμη να παλέψουμε να φτιάξουμε τις συνθήκες που θέλουμε να ζήσουμε; Όσο αυτονόητο κι αν ακούγεται πολλοί από μας δεν θα επέλεγαν το δεύτερο.

Μοιραστείτε την είδηση