Όταν χάνεται η ψυχραιμία

3 Min Read

Φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν ακόμη πιστέψει στο θαύμα που τους ανέβασε με τέτοια ταχύτητα στην εξουσία. Ότι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν πώς άλλαξαν θέσεις και ρόλους. Ότι δεν είναι πια ούτε διαμαρτυρόμενοι ούτε «αγανακτισμένοι», αλλά είναι η εξουσία. Ότι πέρασε ο καιρός που εκείνοι υποδέχονταν, όχι μόνο με φραστικές επιθέσεις αλλά ακόμη και με γιαουρτώματα τους τότε εκπροσώπους της εξουσίας. Ότι έχουν πάρει τη θέση τους. Διό και συμπεριφέρονται με ήθος ανάξιο μιας «αριστερής» εξουσίας που θέλει να της αναγνωρίζουν το ηθικό πλεονέκτημα».

Μετά την ακροδεξιά χυδαιότητα, με το περίφημο «στα τέσσερα», του άρχοντα των ψεκασμών Καμμένου, τα τσάμπα νταηλίκια του Πολάκη που θάβει «στα τρία μέτρα» όποιον τολμά να τον κρίνει, ενώ βαπτίζου ακροδεξιούς τους κατοίκους της Ιεράπετρας που τον αποδοκιμάζουν –και ας είναι πασίγνωστοι αριστεροί, πρώην σύντροφοι του, πρώτοι και καλύτεροι μεταξύ των διαδηλούντων- τώρα έχουμε μια άλλη χυδαιότητα Το «σιγά τα καλσόν». Με το οποίο, προφανώς ως ευφυές …ιδεολογικό επιχείρημα, αισθάνεται ότι απάντα καταλυτικώς ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ο αναξίως αχθοφόρος μεγάλου ονόματος της αριστερής ιστορίας κ. Νεφελούδης.

- Advertisement -

Έχω γράψει τις τελευταίες ημέρες πως δεν περιμένω να συμβεί κάτι το καταλυτικό ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης με το σύνθημα «παραιτηθείτε». Σιγά να μην τρομάξουν, από το «πλήθος και το πάθος» μιας πρωθύστερης συγκέντρωσης και παραιτηθούν, εκείνοι που προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, γαντζωμένοι με νυχιά και με δόντια, δεν δίστασαν να ανατινάξουν κάθε ιδεολογικό φραγμό, να ξεπουλήσουν ιδέες και συντρόφους, να εξαπατήσουν ψηφοφόρους.

Περίμενα λοιπόν ότι οι κυβερνώντες θα αδιαφορούσαν για την συγκέντρωση αυτή. Ότι δεν είχαν κανένα λόγο να επιτίθενται στους πολίτες που διαμαρτύρονται για την πολιτική τους. Ότι θα αντιμετώπιζαν την κατάσταση με ψυχραιμία. Ότι θα έδιναν ένα δείγμα δημοκρατικού ήθους, που είναι σύμφυτο της ανοχής προς την αντίθετη άποψη.

Δυστυχώς κυριαρχούν οι Φίληδες, οι Πολάκηδες, και οι όμοιοι τους, που αποδεικνύουν με τις δηλώσεις τους ότι έχουν δυσανεξία στην ελεύθερη έκφραση όταν δεν είναι «δίκη τους». Ψυχραιμία σύντροφοι. Τα μεταξωτά βρακιά, της εξουσίας, θέλουν και επιδέξιους …

Ειδικώς όταν είσαι γραμματέας στο υπουργείο Εργασίας, κοπέλι του Κατρούγκαλου και συνένοχος στη μεγαλύτερη σφαγή εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, καλύτερα να βγάζεις το σκασμό, να κρύβεσαι και όχι να προκαλείς.

[email protected]

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση