Περί βιογραφικών

1 Min Read

Ένα καλό βιογραφικό θα σου ανοίξει πόρτες που θα σε πάνε μακριά. Ένα κακό βιογραφικό θα σου κλείσει πόρτες, πριν καν αυτές ανοίξουν. Πρόκειται για μια από τις πρώτες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί στη σύνταξη βιογραφικού.
Βλέπετε, το βιογραφικό είναι το πάσο, το εισιτήριο μας στον κόσμο και ταυτόχρονα μια εικόνα του εαυτού μας φιλοτεχνημένη με αριστοτεχνικό τρόπο, ώστε να εντυπωσιάσει, χωρίς να φοβίσει, να ιντριγκάρει, χωρίς να υπερβάλει και να προωθήσει, χωρίς να παραπληροφορήσει.
Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι κάηκαν από τα βιογραφικά τους και αυτά τους έκλεισαν πόρτες πριν καν ή μόλις αυτές είχαν ανοίξει. Στην προσπάθεια να εντυπωσιάσουν συμπεριέλαβαν αναφορές που δεν ήταν αληθείς σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, διακινδυνεύοντας τελικά το κύρος και την αξιοπιστία τους.
Η υπόθεση Διαματάρη είναι η τελευταία, ενώ αυτή της Ελένης Αντωνιάδου είχε ξεσηκώσει σάλο πριν λίγο καιρό.
Αν ποτέ δεν ήταν μια καλή επιλογή το να “παραφουσκώσει” κανείς το βιογραφικό του, σήμερα για πολλούς λόγους παραπάνω είναι ολέθριο. Η διασταύρωση και επαλήθευση των στοιχείων είναι μια διαδικασία που κρατά ελάχιστο χρόνο και φέρνει στην επιφάνεια αυτό που ισχύει, απογυμνώνοντας τον (αυτό)βιογραφούμενο.

Μοιραστείτε την είδηση