Ποιος φοβάται τη συναίνεση;

1 Min Read

Εδώ που φτάσαμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο βρεγμένος, τη βροχή δεν τη φοβάται, που λέει και ο σοφός λαός. Μπροστά στην επόμενη μέρα που προδιαγράφεται ζοφερή, θα πρέπει να αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του.
Το πράγμα, όμως, σκοντάφτει διαρκώς πάνω στα λάθη και τις αστοχίες του πολιτικού προσωπικού. Αυτού που –με ελάχιστες εξαιρέσεις- πρώτα μας βούλιαξε και τώρα θέλει δήθεν να μας βγάλει από την κρίση. Αυτού που εξακολουθεί περί άλλα να τυρβάζει και να εκμεταλλεύεται μικροπολιτικά τη συγκυρία, αρνούμενο να ξεφύγει έστω και για λίγο από τα κομματικά στεγανά.
Αλήθεια, ποιος φοβάται τη συναίνεση; Μάλλον όσοι έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν κάτι άλλο να πουν και κρύβουν την ιδεολογική τους γύμνια πίσω από τον ξύλινο λόγο τους. Αμετακίνητοι βλέπουν την ιστορία να περνά από μπροστά τους, ενώ αρνούνται να αντιληφθούν ότι η πολιτική δεν είναι στατική, αλλά διαρκώς επαναδιαπραγματεύσιμη.
Εμείς από την πλευρά πάντως αναλαμβάνουμε την ευθύνη μόνο για τις διαχρονικά κακές επιλογές μας και ελπίζουμε ότι έστω την ύστατη στιγμή θα βρεθεί μια συναινετική και υπεύθυνη λύση για το μέλλον της περιοχής μας που για χρόνια τώρα πληρώνει τα «σπασμένα».

Μοιραστείτε την είδηση