Πουλώντας ειδήσεις και όχι διαφημίσεις

1 Min Read

Ο “Χρόνος” έκλεισε αισίως τέσσερις δεκαετίες στην τοπική ενημέρωση. Κάνοντας ρεπορτάζ για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και μας αφορά. Χωρίς τον τοπικό τύπο γυρίζουμε πίσω προς τον Μεσαίωνα της ενημέρωσης, σε μια χειρότερη, μάλιστα, εποχή καθώς πλέον οι ψευδείς ειδήσεις ταξιδεύουν με τεράστια ταχύτητα.
Βλέπετε, δουλεύοντας για τον τοπικό τύπο, μαθαίνεις από την καλή και την ανάποδη τον αντίκτυπο που έχουν οι επιλογές σου. Γιατί πολύ απλά την άλλη μέρα, βλέπεις στο δρόμο, αυτούς για τους οποίους γράφεις και θα πρέπει να μπορείς να τους κοιτάξεις στα μάτια.
Αυτός είναι κι ένας βασικός κανόνας για τους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους των πανελλαδικών και των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης της αντιγραφής και της ανωνυμίας που μπορούν με ανακρίβειες και υπερβολές να “ψαρέψουν” πελάτες.
Εμείς, λοιπόν, δεν βρισκόμαστε εδώ για να πουλήσουμε διαφημιστικό χώρο, στοχεύοντας στο εφήμερο ενδιαφέρον που θα έρθει από τα “δολώματα”, αλλά για να πουλήσουμε αμιγώς δημοσιογραφικό προϊόν. Αυτό που ξέρουμε να κάνουμε.

Μοιραστείτε την είδηση