Προτιμότερο να τιμηθεί η σερβιτόρα

3 Min Read

Διάβασα την πύρινη αρθρογραφία, στην “Αυγή” και την “Εφημερίδα των Συντακτών” κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Με αφορμή το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η παρασημοφόρηση, και η πρόσκληση για συμμετοχή στην “Γιορτή της Δημοκρατίας”, του προβαλλόμενου ως διασώστη προσφύγων κ. Ιάσονα Αποστολόπουλου. Οπότε, από ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης, θέλησα να επισκεφθώ τον “λογαριασμό’ του εν λόγω στο “τουίτερ”, ώστε να έχω άμεση αντίληψη περί τίνος πρόκειται. Διάβασα λοιπόν δεκάδες αναρτήσεις του. Τις οποίες διαπερνούσε το ίδιο πνεύμα που προσπαθεί να περάσει σε όλη την Ευρώπη και η προπαγάνδα του ΄Έρντογαν. Ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι ένα βάρβαρο, απάνθρωπο κράτος που φέρεται βαναύσως προς τους πρόσφυγες. Ιδού ένα μικρο δείγμα:

“Αυτή τη στιγμή, το ελληνικό λιμενικό είναι με διαφορά το πιο βάρβαρο στον πλανήτη. Μέσα σε 10 μήνες, έχει πετάξει στην θάλασσα πάνω από 8.000 ανθρώπους. Σε ένα από αυτά τα περιστατικά οι επιζώντες αναφέρουν ότι 3 άνθρωποι πνίγηκαν”.

- Advertisement -

Αλλά κατανοώ προς τι η τόση ευαισθησία των επισήμων εντύπων του ΣΎΡΙΖΑ για την περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Είναι βλέπετε οι εκλεκτικές συγγένειες. Διότι ο συναγωνιστής Ιάσων, σε άλλες αναρτήσεις του, εκπέμπει το ίδιο πνεύμα με την νεολαία του κόμματος. Ιδού ένα άλλο δείγμα:

«5.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της βάρβαρης κυβέρνησης η οποία δολοφονεί σταδιακά το φυλακισμένο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Είναι αλήθεια για επιβράβευση αυτός ο κύριος;

Θαρρώ πως θα ήταν προτιμότερο να έχει απονεμηθεί ένα βραβείο σε εκείνην την ανώνυμη κοπέλα. Την σερβιτόρα. Που όταν παρατήρησε τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο της 19χρονης, στην Ηλιούπολη, που εκμεταλλευόταν,  εκδίδοντας την, ο περίεργος αστυνομικός, που συνεργάζεται με γνωστό μαστροπό και παραγωγό ταινιών πορνό, δεν ακολούθησε την συνήθη πρακτική του “ου μπλέξεις”. Αντιθέτως φρόντισε να βρει το θύμα, να πλησιάσει την κακοποιημένη γυναίκα, να της μιλήσει,  να την ενθαρρύνει να “ανοίξει το στόμα της”. Με αποτέλεσμα να βρεθεί ο μίτος της Αριάδνης σε ένα ακόμη βρόμικο κύκλωμα άσκησης βίας και εκμετάλλευσης νέων γυναικών.

Βεβαίως το μεγαλύτερο βραβείο θα είναι για την συγκεκριμένη σερβιτόρα το γεγονός ότι μπορεί να ατενίσει τον καθρέπτη της, ήσυχη με την συνείδηση της, αφού η προσπάθεια της απέδωσε, την δικαίωσε. Δεν ακολούθησε την τακτική πολλών …δίποδων προβάτων “βλέπω, ακούω, σιωπώ”.

Μοιραστείτε την είδηση