Ραντεβού το Σεπτέμβρη

1 Min Read

Μπορεί ο Ιούλιος να είναι ο μήνας των διακοπών, αλλά το φετινό καλοκαίρι έχει τις ιδιαιτερότητές του και δεν επιτρέπει πολυήμερη ανάπαυση την ώρα που δεν έχουν λυθεί τα βασικά θέματα.
Ένα από αυτά είναι και η επιστροφή σε αίθουσες διδασκαλίας και πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Μετά από τρία εξάμηνα αποκλειστικής διδασκαλίας μέσω πλατφορμών, η εμπειρία της αξιολόγησης λέει ότι δεν γίνεται να πάμε σε τρίτο και πάλι διαδικτυακά. Κι αυτό γιατί μια λύση ανάγκης που από προσωρινή μετατρέπεται σε μόνιμη με αυτοσχεδιασμό και πειραματισμούς, δεν μπορεί να προσφέρει πολλά και για πολύ.
Επομένως, πως θα γίνει η επιστροφή στις αίθουσες; Οι πανεπιστημιακές αρχές ψελλίζουν διστακτικά τα περί αναγκαιότητας εμβολιασμού, όσο, όμως, η προτροπή δεν γίνεται με στεντόρεια φωνή, δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Ας είμαστε ειλικρινείς, αν θέλουμε το Σεπτέμβριο να έχουμε φοιτητές σε αμφιθέατρα και όχι στο zoom, αυτοί θα πρέπει στην συντριπτική τους πλειονότητα (εννοείται μαζί με το διδακτικό προσωπικό) να είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. Διαφορετικά η επιστροφή στην κανονικότητα θα μείνει ένας ευσεβής πόθος.

Μοιραστείτε την είδηση